Nieuws
  • Register

Siófok is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Hongarije en stilaan ook een zeer bekende plaats voor wielerfans vanover gans Europa.

De vibrerende stad ligt aan de rand van het bekende Balatonmeer: het op een na grootste natuurlijke meer van Europa. Siófok wordt ook wel de hoofdstad van Balaton genoemd. Naast het 17 km lange strand tref je een pak discotheken, bars, nachtclubs en hotels aan. Hierdoor is het echt een luilekkerland voor feestvierders. Maar bovenop het uitgangsleven is Siófok ook een ideale actieve vakantiebestemming: fiets-, mountainbike- en watersportfans vinden talloze mogelijkheden.

Naast de geweldige sfeer die in Siófok heerst is het ondiepe water een erg grote troef. Gezinnen met kinderen kunnen lekker ontspannen en genieten van het strand en het meer. Het ondiepe water zorgt voor minder kopzorgen als de kinderen verfrissing zoeken.

Op slechts vijf km van Siófok ligt het natuurpark Töreki. Voor de natuur - en vooral de liefhebbers van vogels is dit een paradijs. Een bezoekje is meer dan de moeite waard. Vanuit Siófok kan je er makkelijk per fiets of zelfs te voet naartoe.

 

lake small

 

Wat is er nog te zien in Siófok?

* Prachtige openbare tuinparken

* Charmante haven met veel luxe jachten

* De iconische watertoren met een uitstekend koffiehuis en een uitkijkpunt op de top

* een geweldige promenade met veel bars en live muziek dag en nacht

* Concerten en festivals (vooral wijnfeesten)- midden juli het Balaton Sound Festival

* Thermische SPA's

* Ontelbare keuze aan restaurants met heerlijke keuken

 

In de afgelopen jaren is het fietstoerisme dé grote "BOOM" rond het Balatonmeer. Siófok maakt er een erezaak van om de renners en fietstoeristen perfect te ontvangen.

 

op weg naar het Balatonmeer

 

De stad is een zeer belangrijke stop in de de 210 km lange fietsroute rond het Balatonmeer. Fietsvriendelijke gastheren, restaurants en hotels rond het Balatonmeer zetten alle zeilen bij om de fietsfanaten een optimale service te verlenen. Ja, dus ook in landen waar de wielersport minder populair is als in België ziet men het belang van actieve fietsvakanties in de toeristische sector.

Eén van de grootste roadbike marathons van Midden-Europa wordt hier georganiseerd: de Tour de Pelso.

De deelnemers kunnen kiezen tussen verschillende afstanden. De meest uitdagende is een volledige rondrit langs het Balatonmeer van 206 km en dit in race tempo! De hoofdweg rond het meer is afgesloten voor dit evenement. De deelnemers van de Tour de Pelso zijn dan de prinsen en prinsessen van het Balatonmeer. Momenteel is de snelste tijd die werd neergezet in deze race: 4 uur 35 minuten 40 seconden (gemiddelde snelheid meer dan 44 km/u). Meer informatie en programma's: www.siofokportal.com

 

Tourism Association of Siofok
H- 8600 Siófok, 11.
Main Square

Phone/FAX: +36 84 310 117, +36 84 696 236

E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. ; Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

Balaton Hungary small

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login