Nieuws
  • Register

Quick-Step Floors klaar voor Belgisch weekend: De Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria voert de manschappen aan bij beide Belgische koersen.

Er staan nog een handvol eendagskoersen op de Belgische wielerkalender dit seizoen. Quick-Step Floors staat dit weekend tweemaal aan de start in België. Voordat de complete focus wordt gelegd op het Wereldkampioenschap in Bergen is de formatie actief tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen en de Primus Classic.

 

Het Kampioenschap van Vlaanderen wordt vrijdag verreden in Koolskamp op een ronde van 12,3 kilometer. De renners rijden deze ronde 16 keer. Fernando Gaviria werd vorig jaar tweede in deze wedstrijd en staat dit jaar opnieuw aan de start om zijn vorm verder aan te scherpen richting het WK in Bergen. Gaviria krijgt in Koolskamp gezelschap van Quick-Step Floors ploegmaats Iljo Keisse, Davide Martinelli, Maximiliano Richeze, Fabio Sabatini, Martin Velits en stagiairs Alvaro Hodeg en Przemyslaw Kasperkiewicz.

Een dag later staat de 200 kilometer lange Primus Classic – ook bekend als de Grand Prix Impanis-Van Petegem – op het programma. Dries Devenyns en Matteo Trentin vervangen daar de 2 stagiairs van een dag eerder, de rest van de ploeg uit Koolskamp komt aan de start in Brakel. Gaviria won deze koers in 2016 en wil dit jaar opnieuw een gooi doen naar de zege. Mocht dat lukken dan is hij de eerste renner in 2 decennia die zichzelf opvolgt op de erelijst.

 

Photo credit: ©Tim De Waele

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login