Nieuws
  • Register

De tijd van het jaar waarin de regenboogtruien worden uitgedeeld is opnieuw aangebroken. Tussen zondag 17 september en zondag 24 september vinden de wereldkampioenschappen wegwielrennen plaats in het Noorse Bergen.

De wegritten vinden allemaal plaats op hetzelfde parcours van 19,1 kilometer. Na een drietal kilometer duikt er een eerste helling op, die is wel slechts 500 meter lang. Enkele kilometers verder wacht een tweede helling, dit keer van een kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Na de top volgt er een relatief vlak stuk vooraleer de voet van Salmon Hill te bereiken, dat is een helling van anderhalve kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,4% met top op meer dan tien kilometer van de aankomst. De afdaling wordt gevolgd door nog enkele licht oplopende passages. De slotkilometers zijn vlak en bochtig.
Op vrijdag zijn de mannen beloften aan de beurt om de wegrit te betwisten. Stan Dewulf, Bjorg Lambrecht en Emiel Planckaert zullen voor de Belgische nationale ploeg tien ronden afwerken op het circuit. Een dag later rijden de dames elite hun WK wegrit. De vrouwen rijden acht ronden. Op de slotdag strijden de mannen elite om de wegtitel. De mannen moeten elf volledige ronden afwerken op het plaatselijke circuit. Voordat ze het circuit oprijden, wacht hen een aanloop van veertig kilometer langs de kust.

 

Bergen circuit profile small

 

Programma
Vrijdag 22 september – Wegrit mannen U23 (191 km)
13:15 – 17:35

 

Zaterdag 23 september – Wegrit dames elite (152,8 km)
13:30 – 17:30

 

Zondag 24 september – Wegrit mannen elite (267,5 km)
10:05 – 16:45

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login