Nieuws
  • Register

Jasper De Buyst heeft gisteren twee vliegen in een klap geslagen: de Lotto Soudal-renner pakte de overwinning in Binche-Chimay-Binche en ook het eindklassement van de Belgian Cycling Cup!

De dertigste editie van Binche-Chimay-Binche sloot gisteren de Belgian Cycling Cup af. Het parcours van 197 kilometer eindigde met vier plaatselijke ronden in de streek van Binche. De enige moeilijkheden van dag waren de Lacs de l’Eau d’Heure, de Côte des Violettes en de "Petit Poggio", maar die waren te vroeg in de wedstrijd om een echte invloed op de koers te kunnen hebben. Na bijna een uur vormden 28 renners, waaronder Jasper De Buyst, Moreno Hofland en Nikolas Maes, de ontsnapping. Met 90 kilometer te gaan vielen Jasper De Buyst, Cavagna, Castelijns, Devriendt, Jansen, Mainard, Pasqualon, Ruijgh, Trentin en Vakoc aan en de rest van de vluchters werden snel door het peloton gegrepen. De Buyst verzekerde de overwinning in het eindklassement van de Belgian Cycling Cup door de punten van de tussensprints te pakken. In het peloton was de samenwerking niet efficient genoeg en dat gaf de kopgroep de mogelijkheid om voorop te blijven tot aan de meet. Op de laatste kasseistrook probeerde Trentin te versnellen maar de Italiaan kon De Buyst niet lossen. Tom Devriendt kwam ook nog aansluiten. De Buyst wachtte op zijn ideale moment om de sprint te lanceren en was ontegensprekelijk de sterkste renner in die gereduceerde groep. Hij bezorgt Lotto Soudal de 22ste overwinning in 2017!

Jasper De Buyst: "Ik ben natuurlijk super tevreden. Binche-Chimay-Binche is een vrij lastige koers, en als jij die aan het einde van het seizoen kan winnen, mag je blij zijn. Ik klop Matteo Trentin, die op dit moment misschien een van de beste renners ter wereld is en dat maakt de overwinning nog een beetje mooier. Er was veel zenuwachtigheid in het peloton, onder meer door de wind. We waren op een bepaald moment met 28 renners voorop geraakt. Moreno Hofland en Nikolas Maes waren ook in die groep en de andere grote ploegen waren goed vertegenwoordigd. Met nog tachtig kilometer te gaan heeft Trentin een grote inspanning gedaan om de kopgroep tot tien renners te reduceren, en dat speelde zeker in mijn kaart, omdat Kenny Dehaes, mijn concurrent in de Belgian Cycling Cup, niet meer in de kopgroep zat. Ik heb drie tussensprints kunnen nemen, waardoor ik aan de leiding kwam. Vanaf dat moment kon ik zonder zorgen proberen mee te strijden voor de winst in Binche-Chimay-Binche. Ik had verwacht dat Trentin nog iets zou proberen in de slotkilometer en ik wist dat ik zijn wiel moest proberen te houden tot boven aan de hellende strook. Toen ik daar nog zat, was ik ervan overtuigd dat ik ook kansen had in de sprint en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken."

 

Foto: Napoleon Games

 

 

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login