Nieuws
  • Register

De Belg kan - na zijn zware valpartij van afgelopen zaterdag - volgende maand weer op de fiets kruipen.

Il Lombardia was zaterdag niet alleen het laatste Monument van dit seizoen, het was ook de laatste koers van Laurens De Plus dit jaar.

Voor de 22-jarige renner verliep die koers niet helemaal zoals gewenst. De Plus kwam tijdens zijn achtervolging op de eenzame leider Mikael Cherel tijdens de afdaling van de Muro di Sormano ten val, sloeg over de vangrail en belandde in het ravijn.

De Belg kreeg meteen bijstand van de wedstrijddoktoren en werd overgebracht naar het Cantù ziekenhuis. De Plus verbleef daar 24 uur ter observatie en werd vervolgens overgebracht naar Herentals voor verder medisch onderzoek. Daarbij werd een kleine afrukkingsfractuur ter hoogte van het laterale tibiaplateau van de rechterknie vastgesteld.

 

“Ik was bang dat mijn knie ernstig beschadigd was, maar gelukkig is dat niet zo. De doctoren vertelden me dat ik erg veel geluk heb gehad, het had veel erger kunnen zijn. Mijn gedachten zijn ook bij de andere renners die daar gevallen zijn. Ik wens ze het allerbeste. Het is niet de beste manier om het seizoen af te sluiten, maar ik bekijk het van de zonnige kant. Het is nu toch ‘off season’ en ik heb tijd om te herstellen voor het trainingskamp in december”, aldus De Plus. De Belg moet de komende 2 weken op krukken lopen en daarna 4 weken relatieve rust nemen.

 

Foto: ©Quick-Step Floors Cycling Team / ©Tim De Waele

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login