Nieuws
  • Register

Moreno Hofland won gisteren de eerste editie van de Famenne Ardenne Classic, die in Marche-en-Famenne startte en eindigde. De koers was 195 kilometer lang en telde niet minder negen bergprijzen.

De strijd om deel uit te maken van de ontsnapping was heel intens; zes renners geraakten uiteindelijk voorop. Boucher, Kooistra, Mainard, Molly, Rusnac en Seynaeve kregen een maximale voorsprong van 3’30’’. Vlak voor de eerste passage over de meet versnelde Molly en daardoor werd de kopgroep tot vier renners gereduceerd. Na een tweede versnelling op 55 kilometer van de meet bleven enkel Mainard en Molly over. Het duurde niet lang tot ook de twee koplopers door het peloton werden ingelopen. Wanty-Groupe Gobert maakte stevig tempo op de voorlaatste passage van de Côte de Charneux en ploegmaats Martin en Meurisse reden samen met Budding weg. Lotto Soudal bleef rustig en Sander Armée en Maxime Monfort leidden de achtervolging aan de kop van het peloton. De drie vluchters werden met nog zes kilometer te gaan gegrepen en Tosh Van der Sande zorgde er daarna voor dat Moreno Hofland in een goede positie zat voor de sprint. De Nederlander kwam uiteindelijk als eerste over de streep, voor Emiel Vermeulen en Maxime Vantomme.

Moreno Hofland: "Ik ben super blij met deze overwinning, ik heb daar bijna twee jaar op moeten wachten dus het maakt de winst nog een beetje meer speciaal. Wij wisten vanmorgen dat de koers moeilijk te controleren zou zijn en dat iedereen naar ons zou kijken. Na de start reed een vrij kleine groep weg en wij hebben de controle genomen. De eerste honderd kilometer heeft Sean De Bie alleen aan de kop van het peloton gewerkt. Daarna hebben we een beetje gewacht om te zien hoe de andere ploegen zouden koersen. We verwachtten dat Wanty iets zou proberen want zij hadden een sterke ploeg vandaag. Toen Martin, Meurisse en Budding in de voorlaatste ronde aanvielen heeft de ploeg goed gecontroleerd en Sander Armée en Maxime Monfort hebben de kloof dicht gereden. Wij hadden afgesproken dat ik de sprint zou doen als ik nog bij de eerste groep zou zijn op de top van de laatste beklimming. In de finale werd er nog aangevallen maar onze ploeg was sterk en daarom was een sprint onvermijdelijk. Tosh Van der Sande heeft mij afgezet op 200 meter van de meet.

De aankomst lag een beetje bergop en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Het is zeker een overwinning van de hele ploeg vandaag."

 

Foto: Erica Greenedge

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login