Nieuws
  • Register

Het gaat zeer goed met het toerisme in Slovenië. In 2016 steeg het aantal Belgische toeristen met 14 %. In de eerste zeven maanden van 2017 is er zelf een stijging van 28%.

De Sloveense Toeristische Dienst focust op Slovenië als groene, actieve en gezonde bestemming en dat pakt zeer goed uit. Dat Ljubljana in 2016 de titel van European Green Capital verwierf, blijft ook niet zonder gevolg want steeds meer mensen bezoeken de Sloveense hoofdstad. 15% van het totaal aantal Belgen, reist specifiek naar Ljubljana. Bepaalde segmenten van het Sloveense toerisme doen het uitstekend: 15 % bezoekt een spa & health resort, ruim 50 % kiest voor een hotelverblijf en ook de campingsector is succesvol.

De resultaten tonen aan dat Sloveense toeristische sector afstevent op een recordjaar 2017. Voor de komende jaren wil de Sloveense Toeristische dienst de groei bestendigen door in te zetten op duurzame ontwikkeling, op nog meer kwaliteit en op spreiding van het toerisme over de seizoenen en over de Sloveense regio’s.

 

 

 

Slovenië is met zijn uitzonderlijk gevarieerde landschappen en al zijn natuurschoon een ideale keuze voor fietsvakanties.
In Slovenië is het absoluut onmogelijk om je te vervelen op een fiets. De eindeloze routes met weinig verkeer zijn voor wielrenners en mountainbikers een ideaal terrein. Door de invloed van het mediterrane klimaat kan je bijna het hele jaar door genieten van het fietsen. De uitzondering op die regel is het stuk van Slovenië dat de Julische Alpen omvat. Hier geen fietsmogelijkheden in de winter, pas vanaf eind mei beginnen de wegen daar berijdbaar te worden.

 

Route de Slovenie

 

De verschillende regio's in Slovenië
•De Julische Alpen
• Het Alpenvoorland
• Karst hooglanden en plateaus
• Wijngaard heuvels en oostelijke vlaktes
• Middellandse Zee Slovenië

 

Echte uitdagingen voor de fietsers zijn de passen van Vršič en Predel en de klim naar Mangart.

De Mangart is een berg in de Julische Alpen en ligt op de grens van Italië en Slovenië. De berg ligt tussen Tarvisio in Friuli-Venezia Giulia en Bovec in Slovenië. Het is een van de hoogste toppen (2677 m) van de Julische Alpen. Ten noorden van de berg liggen de meren Laghi di Fusine. Deze liggen in de dichtbeboste dalkom van Fusine, die sinds 1971 een beschermd natuurgebied zijn.

 

Juliana Alps Slovenie

 

 

trekking Slovenie

 

 

Wie naar Slovenië reist, zal kennismaken met die fantastische keuken, in familierestaurants, dorpsherbergen waar zowel eten als drank van het eigen huis is, dat wil zeggen home made. Ontdek de smaken van Slovenië! Dat kan via Gostilna Slovenija, een groep van 40 restaurants die typische Sloveense gerechten aanbieden. De Sloveense specialiteiten worden doorgaans vergezeld van uitstekende Sloveense wijnen. Kortom, Slovenië is een topbestemming voor zij die houden van gastronomie en dus een land voor de lekkerbekken.

 

Land van bieren en vleesdelicatessen
De kranjska klobasa worsten zijn wereldberoemd en je kan ze best eten vergezeld van zuurkool of zure raap. Ook koud zijn ze lekker met een broodje en een glas bier. In Gorenjska is er tijdens de maand augustus het Kranjska klobasa Sausage Festival en in Laško, de stad met de langste biertraditie, wordt in juli het Beer & Flower Festival georganiseerd.

 

Vleesdelicatessen in Slovenie

 

11 november: Saint Martin’s Day
Er zijn negen wijnregio’s en er wordt wijn van topkwaliteit geproduceerd, soorten van eigen bodem zoals zelen, vitovska, rebula, pinela en teran. De oudste wijnrank van de wereld, 400 jaar, groeit in Slovenië en je maakt er kennis mee langs de Ljubljana Wijnroute. Ook de wijnfestivals zijn een bezoek waard zoals het Old Vine Festival en de druivenoogst in Lendava, nog een evenement in het teken van de wijntraditie. In het ganse land, in alle wijnbieden, wordt in de herfst Saint Martin’s Day (Martinovo) gevierd. Het is de dag dat de most wijn wordt.

 

Onze tips die niet te missen zijn op uw bezoek in Slovenië:
* THE SOČA VALLEY: BOVEC, KOBARID, TOLMIN
* KRANJSKA GORA
* BOHINJ
* BLED
* JEZERSKO
* LOGARSKA DOLINA
* KOROŠKA (Drava fietsroute)
* LAŠKO
* ŠKOFJA LOKA
* BELA KRAJINA en de rivier KOLPA
* De IDRIJA region
* BRDA

 

Fietsvriendelijke hotels en campings wachten op de fietsers in Slovenië.

Meer info, klik op www.slovenia.info/biking

Fietsvakanties en fietstochten in Slovenië: www.simplycyclingslovenia.com

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login