Nieuws
  • Register

Vanaf 2018 Van Eyck Sport is de tweede naamsponsor van het Belgische UCI-damesteam: Lares-Waowdeals.

Van Eyck Sport werd begin vorige eeuw in Aalst opgestart als een kleine fietsenwinkel. Generatie op generatie werd de zaak voortgezet, ondertussen uitgroeiend tot een echte fietsenspeciaalzaak met een zeer uitgebreid aanbod aan fietsen, onderdelen, kleding en sportvoeding, en dit alles aan heel scherpe prijzen. Het was wellicht de eerste grote fietsenwinkel waar je effectief al deze zaken onder één dak kon krijgen.

Zowel qua fietsen als qua fietskleding is er op elk moment een uitgebreid gamma aan kwaliteitsmerken en wordt er gereageerd op het steeds evoluerende en groeiende aanbod op de markt. Het is een uitdaging om regelmatig interessante nieuwigheden aan te bieden aan de klant. Voor de dames, die steeds meer de fiets als vrijetijdsbesteding ontdekken, is er ook een aparte hoek in de winkel gereserveerd.

 

 

 

Uitstekende service

Klanten moeten verder uiteraard kunnen rekenen op een goede service na verkoop. Goed geschoold personeel staat daarvoor garant. Ondertussen heeft Van Eyck Sport meer dan 40 medewerkers over de diverse filialen heen.

 

 

Van Eyck Sport Winkels

 

 

Vier filialen

Door het grote succes kon Van Eyck Sport in de loop der jaren uitbreiden naar drie extra filialen. Eerst was er de winkel in Geel, die in 2014 een volledige renovatie onderging, later volgden ook winkels in Dadizele (februari 2010) en Sint-Pauwels (april 2014). Daarnaast is er ook nog een webshop waarop een groot deel van hun aanbod online besteld kan worden.

Van Eyck Sport: “We waren al meerdere jaren sponsor van verscheidene clubteams, zowel bij de dames als bij de heren (elite zonder contract en beloften). Er is een spreekwoord dat zegt dat vele kleintjes één groot maken, maar op het vlak van sponsoring blijkt dat niet altijd het geval. Het is niet evident om als clubteam aandacht te krijgen in de media. Kleine berichtjes in een hoekje van de krant, dat lukt nog wel, maar eens een mooie grotere reportage met voor een sponsor belangrijk beeldmateriaal erbij is veel moeilijker. We hadden dan ook een beetje het gevoel dat onze inspanningen om wielerploegen te ondersteunen iets te weinig opleverde qua return.“

“Een stapje hoger zetten leek ons nodig. Aangezien de budgetten van de topploegen bij de mannen veel te hoog liggen voor ons was een damesteam op UCI-niveau ideaal. Aangezien het wielerteam Lares-Waowdeals op zoek was naar een nieuwe tweede naamsponsor vormde dat een unieke opportuniteit om de stap te zetten.”

 

 

Logo Van Eyck Sport

 

Foto: Daniel Hutchinson

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login