Nieuws
  • Register

Wat zal jij doen op de nacht van 25 op 26 augustus 2018? Misschien een leuke tip; schrijf je samen met je vrienden in voor de 24 uren van Le Mans en beleef een unieke nacht al fietsend op het legendarisch autocircuit.

De PEARL iZUMi 24 Hours Cycling viert dan trouwens zijn tiende verjaardag! De inschrijvingen zijn sinds 21 november geopend. Wees snel want de deze zijn beperkt tot 520 ploegen.
Sinds 2009, komen fanatieke fietsers van over heel de wereld naar het tot de verbeelding sprekende autocircuit in Frankrijk, om er een unieke fietsbeleving mee te maken op het Bugatti circuit. Het evenement is open voor ploegen van 2, 4, 6, 8 renners of als je wil kan je ook solo deelnemen. Meer dan 2100 deelnemers proberen zo elk jaar om het meeste rondjes af te leggen in hun categorie.
In 2017 waren 500 ploegen ingeschreven en dit jaar heeft de organisatie de limiet op 520 deelnemende ploegen gezet – inclusief 100 single en 50 duo deelnemers. De organisatie heeft met de jarenlange ervaring die ze hebben, deze limiet gezet om de deelnemers zowel qua beleving, sfeer als veiligheid de perfecte race aan te bieden. Het zal dan ook een record aantal deelnemers zijn!

 

track le mans


Romain Gasnal (CGO Événement) zegt hierover het volgende: “Op dit zeer brede circuit (12 tot 15 meter) en met de zes extra pits die in 2016 werden gebouwd, is dit circuit perfect geschikt om nog meer deelnemers perfect hun uitdaging te laten aangaan. Maar 520 ploegen zetten we wel als maximum, omdat we de rijders in alle comfort willen laten deelnemen.”

Barbecue

De organisatie wil met deze tiende verjaardag de deelnemers extra in de watten leggen. De gekende “Pasta Party” op vrijdag avond wordt dit jaar vervangen door “ the 10 years Aperitif” die vervolgd wordt door een “big barbecue party”. Zo ontmoeten alle deelnemers mekaar alvorens ze beginnen aan hun “weekend rush”.

Philippe Guillaume, Shimano France marketing manager, distributor of the Pearl Izumi brand (www.pearlizumi.com) en mede-organisator, vertelt op de persconferentie nog het volgende: “Wielrennen is een kwestie van passie. De 24H van Le Mans willen hier het exponent van zijn. In een paar jaar tijd werd de 24H dé referentie voor wielrenners die een extreme en/ of unieke ervaring zoeken. PEARL iZUMi is dan ook trots dat we samen met de 24 H, de 10 kaarsjes kunnen uitblazen. We wachten dan ook graag al de deelnemers op om ze perfect te ondersteunen in hun avontuur.” Registreer nu aan special tarief tot 28 februarPhilippe Guillaume, Shimano France marketing manager, distributor of the Pearl Izumi brand (www.pearlizumi.com) en mede-organisator, vertelt op de persconferentie nog het volgende: “Wielrennen is een kwestie van passie. De 24H van Le Mans willen hier het exponent van zijn. In een paar jaar tijd werd de 24H dé referentie voor wielrenners die een extreme en/ of unieke ervaring zoeken. PEARL iZUMi is dan ook trots dat we samen met de 24 H, de 10 kaarsjes kunnen uitblazen. We wachten dan ook graag al de deelnemers op om ze perfect te ondersteunen in hun avontuur.” Registreer nu aan special tarief tot 28 februari!

 

24h Bugatti circuit

 

Informatie

• In 2017: aan de start 2155 renners uit 497 teams
• Nationaliteiten in 2017: Armenië, Australië, Cyprus, Denemarken, Duitsland Spanje, USA, Luxemburg, Nieuw Zeeland, UK, Rusland, Zwitserland en natuurlijk, Frankrijk, België en Nederland.
• La Matinale Le Maine Libre: Rit van 1 uur op het circuit ( van 12h tot 13h). Inschrijving ter plaatse : 10€.
• Bugatti circuit : 4185 meter - Uphill: 600 meters van 3, 5 % à 7 % - Downhill: 1000 meter aan 2 %.
• 2018 editie informatie en inschrijvingen: www.24heuresvelo.fr/en
• Maximum 520 teams aan de start (100 solos and 50 dubbel maximum)

 

24heureslemans

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login