Nieuws
  • Register

In 2018 organiseert Shimano andermaal de Andalucia Bike Race. Deze race gaat door van 25 februari tot 2 maart 2018.

U kan zich voor dit event nog inschrijven tot 11 februari 2018. Let wel op want de inschrijving is beperkt tot 800 deelnemers van 30 verschillende nationaliteiten.
De race wordt ingedeeld in volgende categorieën:
- Elite vrouwen en mannen
- Masters mannen 30
- Masters mannen 40
- Masters vrouwen

Voor het event wordt maar liefst 17.000 euro aan prijzengeld voorzien eerlijk verdeeld onder mannen en vrouwen.
Tijdens deze meerdaagse verblijft iedereen in hotels, motels, etc. Er is dus geen verblijf op campings. Het wordt dus 6 dagen lang genieten van de twee Andalusische provincies Jaen en Cordoba en er wordt gereden op een parcours dat letterlijk vol bezaaid is met plaatsen die een speciale charme uitstralen en dit over 392 kilometer met 8518 hoogtemeters.

vrouwen ABR Goulao small

 

Het is dus ook het ideale moment om eventueel de niet fietsende vrouw mee te nemen omdat zij ook kan genieten van deze prachtige setting. Dit maakt van deze Andalucia Bike Race een van de grootste meerdaagse wielerevents worldwide. Gezien de data behoeft het geen uitleg dat het hier gaat om de ideale race om kilometers te vreten om zo klaar te zijn voor de rest van het seizoen. Natuurlijk wordt er voor de rijders geen enkel detail over het hoofd gezien.

 

Salida Andújar Small

 

Historie
Als we even terugkijken op de zeven voorbije jaren zien we dat tot nu toe ongeveer 4000 deelnemers van 46 verschillende nationaliteiten hebben deelgenomen aan de Andalucia Bike Race.
Er werden door de jaren heen bijna 3000 kilometer bijeen gefietst en maar liefst 80.000 hoogtemeters overwonnen.

 

ABR Cyclelive small

 

 

Overzicht van de ritten:
Stage 1 – Linares
Voor de derde keer op rij zal de Andalucia Bike Race beginnen met een individuele tijdrit. Het parcours is dan ook niet al te zwaar en dient eigenlijk om de deelnemers de kans te geven om zich “los te rijden” voor wat komen gaat. Afstand bedraagt 33,1 kilometer met 415 hoogtemeters.
Stage 2 – Linares
Het parcours loopt, in een lus, van Linares tot Banos de la Encina en lijdt langs de oevers van het Rumblar-reservoir. Op de weg terug berijdt u een aantal singletracks die voeren langs het Linares Mijn-district. Afstand 71,3 kilometer met 1190 hoogtemeters.

Stage 3 – Andujar
Een mythische rit tijdens de Andalucia Bike Race die opnieuw zorgt voor een naadloze overgang tussen de provincies Jaen en Cordoba. Een rit die voor de eerste grote verschillen tussen de deelnemers zal zorgen. Daar zorgen de lange klim van La Centenera naar Virgen de la Cabeza en de Madrano voor. Deze rit is 70,1 kilometer lang en overwint 1794 hoogtemeters.

Stage 4 – Cordoba

Etappe 4 wordt aanzien als de koninginnenrit en voert de deelnemers langs de meest iconische beklimmingen van de regio. Zo ligt onder andere de Reventon en de Santa Maria de Trasierra op het parcours. Aan het eind van de rit komen de deelnemers op het Santo Domings Singletrack, één
van de zwaarste afdalingen. Op dit parcours worden de deelnemers traditioneel ondersteunt door een groot aantal toeschouwers. Afstand 93,2 kilometer met 2392 hoogtemeters.
Stage 5 – Villaviciosa de Cordoba
Vandaag is het eerste deel vrij lichtlopend in tegenstelling tot het tweede gedeelte waar er wordt geklommen op de steile Los Mirabuenos en de Aire Mountain. Deze rit zorgt voor ongekende sensaties qua landschappen. Afstand 66,5 kilometer met 1684 hoogtemeters.
Stage 6 – Cordoba
De 8ste editie van de Andalucia Bike Race wordt afgesloten met een opeenvolging van singletracks. Je rijdt onder andere langs het Guadalmellato-kanaal om uit te komen bij de beklimming van La Canchuela. Aan het eind van deze rit ontdekt de organisatie samen met jou enkele nieuwe - nooit
eerder bereden in deze race- paden van de Sancto Domingo Single Track. Afstand 57,7 kilometer en 1043 hoogtemeters.

 

Voor inschrijven en meer informatie klik op www.andaluciabikerace.com!

 

Tradities ABR small

 

Tips

Cyclelive Magazine geeft u nog graag volgende tips mee:

  • Luchthavens in de omgeving zijn: Malaga International, Sevilla, Granada en Jerez de la Frontera. 
  • De deelnemers moeten zelf voorzien in verplaatsing tussen de verschillende races (of ze moeten kiezen voor het Premium Pack)
  • De deelnemers wordt aangeraden uit te kijken voor accommodatie in de buurt van Linares ( tot dinsdagmorgen 27 februari) en Cordoba (vanaf dinsdagnamiddag). Er zijn genoeg mogelijkheden in deze buurt.
  • Niet Spaanse deelnemers moeten er voor zorgen dat zij in het bezit zijn van een geschreven toestemming van hun nationale federatie waaruit blijkt dat zij internationaal verzekerd zijn. Dit bewijs moet getoond worden bij het afhalen van de startnummers.
  • Shimano wijst ook nog op 2 kleinere MTB-races die zij ook mede organiseren namelijk La Rioja Bike Race en de Gaes Catalonia Bikerace. Deze races hebben plaats van 11 tot 13 mei 2018 en van 28 tot 30 september 2018. Info over deze races op www.lariojabikerace.com en op www.catalunyabikerace.com!

 

ABR Speciale gast small

 

Coloma Andalucia Bike Race small

 

Grupo ABR Small

 

Salida Linares small

 

Caballo ABR small

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login