Nieuws
  • Register

De stad Hameln vormt op 2 september 2018 het decors voor GFNY Duitsland. De GFNY Duitsland maakt deel uit van de GFNY Global Marathon Cycling Series, 20 verschillende organisaties die aan de deelnemers de mogelijkheid geven om van het fietsen te genieten en zich telkens weer voor een dag prof te voelen.

De lange afstand gaat over 164 kilometer en telt 2135 hoogtemeters. Het is tevens de kwalificatierace voor deelname aan het Campagnolo GFNY World Championsip in New York City.
Er kan ook gekozen worden voor een kortere afstand en die bedraagt 95 kilometer voorzien van 1153 klimmeters. De aard van het parcours voelt zoals deelnemen aan een van onze Ardeense klassiekers waarbij je maar liefst 12 beklimmingen voor de wielen krijgt geschoven met niet in het allerminst de Roter Fuchs. Het hoeft geen betoog dat vanwege Deutsche Grundlichkeit het parcours volledig is afgesloten. Niet minder dan 350 mensen zorgen ervoor dat u kan genieten van de race. Een originele bewegwijzering zorgt voor de rest en geeft telkens weer de nodige energie aan de deelnemers om de volgende klim aan te pakken.

De stad Hameln ligt in het Weserbergland, een zeer heuvelachtige regio in het noorden van Duitsland. Het zorgt dan ook voor postkaartbeelden die overal verspreid liggen langs de Weserrivier. Er wordt verspreid over het parcours ook gezorgd voor verschillende plekken met animatie en de lokale bevolking zorgt voorde nodige ondersteuning.

 

GFNY Deutschland small


De dichtst bijzijnde luchthaven bij Hameln is Hanover. Hameln heeft een stadsgeschiedenis die bulkt van verhalen en cultuur. Het Hameln Theater of het Museum van Hameln zijn zeker een bezoekje waard. Het centrum van de stad geeft de mogelijkheid tot shopping en telt vele restaurants
In de onmiddellijke omgeving van het stadje bevinden zich vele kastelen en paleizen, elk een bezoekje waard vanwege hun Middeleeuws karakter.
Voeg daarbij nog de verkeersvrije paden in de omgeving van Hameln en dit stadje vormt misschien wel een ideaal decor voor een meerdaagse uitstap.

De organisatie zorgt in het aankomst-dorp voor een echte festival-sfeer en dat zorgt ervoor dat het voor eventueel meegereisde niet fietsers op de race-dag aangenaam toeven is. Er wordt echt gezorgd voor fun voor de ganse familie. Het geserveerde maal na aankomst, vooral bestaande uit bier en Wurst zal hier zeker toe bijdragen.

 

gfnydeutschland2


Het GFNY Duitsland geldt dit jaar ook als GFNY Europees kampioenschap. Beide overal winners zowel bij de dames als bij de heren zullen dan ook uitgenodigd worden tot deelname aan de GFNY New York 2019 inclusief hotel en vlucht.

 

Samengevat en waarom deelnemen aan GFNY Duitsland
1. GFNY Duitsland geldt als het Europese kampioenschap. De mogelijkheid wordt geboden aan 20% van de deelnemers in iedere leeftijdsgroep om zich in te schrijven voor het Campagnolo GFNY Wereldkampioenschap in 2019.
2. Een volledig voor het verkeer afgesloten parcours
3. Na de race een feest voor iedereen met traditioneel Bier und Wurst.
4. De race wordt gereden op fantastische wegen
5. De race heeft plaats te midden van een fantastische omgeving en er wordt overal gezorgd voor een geweldige ambiance
6. Internationaal peloton met deelnemers uit meer dan 25 verschillende landen uit heel de wereld.
7. Alle deelnemers krijgen een herinnerings-shirt van de allerhoogste kwaliteit.
8. Iedere deelnemer krijgt bij de finish een unieke herinneringsmedaille

 

Meer info en registratie voor de GFNY Duitsland: www.gfnydeutschland.com

 

gfnydeutschland3

 

gfnydeutschland4

 

gfnydeutschland5

 

gfnydeutschland6

 

gfnydeutschland7

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login