Nieuws
  • Register

In Calpe verzamelt de complete ploeg voor de start van het nieuwe seizoen.

“Calpe biedt ons prima weersomstandigheden voor een trainingskamp in december. Daarom komen veel teams hier naartoe. Het trainingskamp is een belangrijke stap in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De renners hebben sinds begin november hun trainingen langzaam opgevoerd tot 4 – 5 uur. Nu hebben ze het punt bereikt dat ze meer werklast aan kunnen”, aldus Koen Pelgrim, trainer van Quick-Step Floors.

De renners verblijven in Suitopía. Het gloednieuwe Suitopia Sol y Mar Suites in Calpe is de plek voor een top stageplaats.

“We hebben een groep die het seizoen vroeg begint in de Tour Down Under. Dan een andere groep voor de klassiekers en dan nog eentje met een groep klimmers en klassementsrenners. Voor de ‘Down Under groep’ is er meer specifieke training met hogere intensiteit. Over het algemeen trainen we niet te specifiek en is de intensiteit niet te hoog, maar we gaan wat sprints en lead-outs trainen met de renners die daarvoor belangrijk zijn. De klimmersgroep gaat natuurlijk bergop trainen, maar nog steeds op middelmatige intensiteit. Andere renners gaan zich ook op de tijdrittraining focussen.”

Het trainingskamp in Calpe is ook een uitstekende mogelijkheid voor de renners om tijd samen door te brengen en een band te smeden voor het komende seizoen: een sterke, coherente groep voor het nieuwe seizoen met de wens om altijd te winnen.

Koen Pelgrim legt uit: “Voor 2018 hebben we verschillende nieuwe en jonge renners in de groep. We kennen ze allemaal wel goed en deden al wat tests eerder dit jaar op de Bakala Academy. Het trainingskamp is echter een prima manier voor de nieuwe renners om in de groep te integreren. De eerste dagen zijn altijd druk met dingen naast de fiets, maar uiteindelijk doen we twee blokken van drie dagen die in totaal goed zijn voor 25 tot 27 uur in het zadel. Dat moet een goede basis zijn voor het nieuwe seizoen.”

 

quick step floors calpe small

 

Photo credit: ©Tim De Waele / Quick-Step Floors Pro Cycling Team

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login