Nieuws
  • Register

Nederland wordt in het nieuwe jaar verwend met veel topsport! Op 3 en 4 februari vindt het WK veldrijden plaats in Valkenburg. Van 28 februari t/m
4 maart is het WK baanwielrennen in Apeldoorn. 

Limburg 2018: Uniek WK op de Cauberg

Op 3 en 4 februari 2018 strijkt de crème de la crème van de mondiale cyclo-cross neer in Valkenburg. De Limburgse plaats is dan gastheer van het UCI Cyclo-Cross World Championship. Onder de naam Limburg 2018 is er twee dagen lang van alles te beleven op de historische wielergrond van de Cauberg. Bezoekers kunnen in een unieke setting live meemaken of de Nederlandse topfavorieten Mathieu van der Poel en Marianne Vos sportief wraak nemen voor de net gemiste titels in 2017, of dat Wout van Aert en Sanne Cant opnieuw de sterksten zijn. Hoogtepunt van het seizoen Het wereldkampioenschap veldrijden is ieder jaar weer hét hoogtepunt in het Cyclo-Cross-seizoen. Liefhebbers, supporters, maar ook de coureurs hunkeren keer op keer naar het belangrijkste weekend van het seizoen. Na Bieles in Luxemburg in 2017 en Zolder in 2016, vindt het WK dit keer plaats in Nederland.

 

 

De Cauberg, het bekendste stuk Nederland voor wielrenners, is de plaats van handeling. Het succes van de jaarlijkse wereldbeker cross heeft bewezen dat hier een uitdagen en aantrekkelijk parcours kan worden gecreëerd. Gert Veenhuizen, voorzitter van de organiserende stichting: “Na het succesvolle WK op de Weg in 2012, is het mooi om nu ook het WK Cyclo-Cross hier te mogen verwelkomen. We zijn vastbesloten om er een heel groot feest van te gaan maken.”


Programma
Gedurende twee dagen zijn er verschillende spannende wedstrijden te beleven.
Zaterdag 3 februari

  • 11.00 Junioren (M), 2018 UCI Cyclo-Cross World Championships
  • 13.00 Vrouwen onder 23, 2018 UCI Cyclo-Cross World Championships
  • 15.00 Vrouwen Elite, 2018 UCI Cyclo-Cross World Championships
    Zondag 4 februari
  • 11.00 Heren onder 23, 2018 UCI Cyclo-Cross World Championships
  • 15.00 Heren Elite, 2018 UCI Cyclo-Cross World Championships
    Limburg 2018 vormt het hoogtepunt van het seizoen voor de fans van het veldrijden.

Tickets zijn nu al online te koop via de website www.limburg2018.com 

 

Mathieu VDP small 

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login