Nieuws
  • Register

Serge Baguet, ex- kampioen van België en ritwinnaar in de Tour, verloor op 09 februari 2017 zijn strijd tegen kanker. Serge is niet meer onder ons maar zijn Bicycle Centers in Calpe en Mojacar gaan wel gewoon verder.

“Op uitdrukkelijk verzoek van hemzelf”, klinkt het bij TUI, dat de reizen naar deze Spaanse wielerbestemmingen organiseert.
Calpe aan de Costa Blanca is al tientallen jaren dé trekpleister in de wintermaanden voor vele wielrenners die hun basisconditie zo hoog mogelijk willen leggen. Dat dit voorbeeld gevolgd wordt door vele amateurs, recreanten en jeugdige wielrenners maakt van Calpe een wielermekka als geen andere. De laatste jaren is ook Mojacar aan de Costa Almeria sterk opgekomen als alternatief voor het drukkere wielerleven in Calpe. Als het weer in Vlaanderen en Nederland te wensen overlaat, trekken drommen fietsers naar Spanje. Met het aangename microklimaat en de uitstekende fietsmogelijkheden kun je hier een prima basis leggen voor het volgende fietsseizoen.
Tui en Baguet Bicycle Center zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot een referentie in de organisatie van fietsvakanties naar Calpe en Mojacar. Oprichter Serge Baguet wist als ex-prof precies wat de diverse fietsers van een trainingsstage verlangen. “Hij heeft ons veel te vroeg moeten verlaten. Maar we kregen van hem een missie mee die we met veel passie en nog meer drive zullen verwezenlijken: het doorzetten en verder ontwikkelen van het Baguet Bicycle Center”, zegt Martin Van Caelenbergh van TUI.

 

Volledig pakket

Het Baguet Bicycle Center biedt totaalconcepten aan op zijn drie wielercentra (twee in Calpe en één in Mojacar). Alles zit inbegrepen en is tot in de puntjes geregeld. De TUI vluchten zijn inbegrepen, fietsers huren ter plaatse een fiets of laten hun eigen fiets over land transporteren (dit laatste op specifieke reisdata), er zijn dagelijkse begeleide routes met professionele bevoorrading, technische bijstand en tips en tricks worden met de vleet uitgedeeld. De prachtige viersterrenhotels (met service course) hebben een geweldige keuken met gerechten die speciaal zijn aangepast aan de eisen van het wielerpubliek. Kortom: alles is tot in de puntjes geregeld.

 

Fietsen voor elk niveau

Bij het Baguet Bicycle Center wordt rekening gehouden met elk niveau van fietsers. Er wordt in verschillende groepen gereden. De traagste groep (C-groep) rijdt ongeveer aan 22km p/u gemiddeld en doet tochten rond de 80km . De B-groep rijdt aan een gemiddelde snelheid van ongeveer 25km p/u en doet tochten tussen 100 en 110km. De snelle jongens rijden ritten tussen de 120 en 140 km met een gemiddelde van om en bij de 27km p/u. Als je twijfelt wat de beste groep is voor jou geeft de begeleiding advies. Verwisselen van groep is elke dag opnieuw mogelijk.

 

TUI fietsvakanties Small

 

 

Fietsen met Museeuw

Nieuw voor dit seizoen is de begeleiding van Johan Museeuw. Serge Baguet en ‘de Leeuw van Vlaanderen’ waren tijdens hun professionele carrière ploegmakkers van elkaar en beiden waren al langer in gesprek om samen iets te doen. Johan Museeuw werd dit jaar aangetrokken als fietsbegeleider. De verhalen uit het rijk gevulde wielerleven van Johan komen dan ook naar boven tijdens voor en na de fietstochten. Johan Museeuw is aanwezig als begeleider van: 10 tot 17 maart (Best Oasis Tropical, Mojacar), 28 april tot 5 mei (Sol y Mar en Suitopia, Calpe) en 19 tot 26 mei (Best Oasis Tropical, Mojacar).

 

CALPSUITOPIA small

 

Suitopia het nieuwste en modernste hotel van Calpe

Dat Calpe een ideale winterbestemming is voor fietsers is inmiddels bekend. Maar ken je het nieuwe hotel Suitopia al? Het is in mei van dit jaar geopend en heeft alles in huis om dé uitvalsbasis voor een fijne fietsvakantie in Calpe te worden. Hotel Suitopia is een 4-sterren hotel van de welgekende keten Sol y Mar Hoteles. Het Baguet Bicycle Center heeft met dit hotel nu een tweede uitvalsbasis in Calpe. Meer nieuws hierover in ons nummer van maart of april, wanneer we het hotel zelf van korter bij hebben ervaren. Het uitzicht dat je vanuit de Sky Loungebar hebt, oogt in elk geval al spectaculair!

 

Serge Baguet, helaas niet meer bij ons op aarde, maar zijn werk wordt voortgezet in het Baguet Bicycle Center!

Voor meer informatie klik op www.tui.be/nl/fietsvakanties

 

TUI fietsvakanties beeld 2 small

 

tui fietsvakanties beeld 3 small

 

 

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login