Nieuws
  • Register

Het Internationale Gran Fondo Dead Sea Arad Cycling Festival 2018 is een heel speciaal gebeuren.

De duizend deelnemers uit 30 landen zullen worden vergezeld door Israëlische en Palestijnse fietsers op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2018 aan de Dode Zee.

De tocht is 155 km lang en daagt renners van alle niveaus uit.
Het Gran Fondo Dead Sea Arad Cycling Festival is een ‘totaal evenement’ met een etappewedstrijd voor ‘elite’ mannen / vrouwen en ‘Masters’. Er zijn competitieve en een niet-competitieve ritten met een tijdslimiet. De regio van de Dode Zee is het laagst gelegen punt op aarde. In 2005 lag de waterspiegel 429 meter onder zeeniveau, waarmee het de laagst gelegen plek op aarde is. De waterspiegel blijft ook steeds dalen. Het is één van de meest spectaculaire en zeldzame plekken ter wereld om op een fiets te rijden. Maar het zal niet allemaal over fietsen gaan, aangezien deelnemers dingen als nomadische bedoeïenencultuur kunnen ervaren en GFDS ‘jaarlijkse reis naar vrede’ kunnen ondersteunen door Israëlische en Palestijnse fietsers bij elkaar te brengen.

 

 


Het International Gran Fondo Dead Sea Arad Cycling Festival bestaat uit een aantal evenementen, waaronder:

1. The Arad Cycling Tour - Tweedaagse met drie ritten voor eliteteams en masters op 23-24 maart 2018 (vrijdag-zaterdag)

2. The Gran Fondo Dead Sea - zaterdag 24 maart 2018

3. Women’s Road Cycling race

4. Gran Fondo Dead Sea Challenge - 21 tot 24 maart 2018 - een 4-daagse road cycling-evenement van het verre noorden naar het zuiden van Israël

5. Road Cycling Journey for Peace - 24 maart 2018 - Brengt Israëli’s en Palestijnen samen om te fietsen, maar ook voor dialoog, dans, eten en genieten.

6. Gran Fondo Dead Sea MTB

 

Gran Fondo Arad Dead Sea riders near Ma ale Akrabbim. small


Tijdens het Internationale Gran Fondo Dead Sea Arad Cycling Festival zullen renners en supporters de fantastische cultuur, eten en oude historische locaties van de Dode Zee regio ervaren. Met temperaturen boven 20° C en droge heldere dagen is het perfect fietsweer voor ons Belgen en Nederlanders.
Gran Fondo Dead Sea geeft de fietsers uit de lage landen de mogelijkheid om te ontsnappen aan onze natte en koude dagen. Het dramatische landschap is ook perfect voor enthousiaste fotografen die de renners vergezellen. De diensten van het officiële reisbureau voor Gran Fondo Dead Sea omvatten hotelaccommodaties, culturele rondleidingen, transfers, autoverhuur en nog veel meer.

 

De ‘Annual Journey for Peace’ is een wielerevenement en bijeenkomst van Israëli’s en Palestijnen. De race omvat een gezamenlijke Israëlisch-Palestijnse fietswedstrijd voor vrede, naast andere activiteiten zoals dabke (de traditionele Midden-Oosten dans), muziek, spelletjes en festiviteiten. Het vindt plaats op zaterdag 4 maart 2018.
Het internationale fietsparcours van de Gran Fondo Dead Sea Arad wordt gesteund door de Israel Cycling Federation en Israel Cycling Academy en volgt de gevestigde regels voor internationale wielerevenementen. Het wordt gesponsord door Tamar Regional Council, Arad Municipality, The Israel Ministry of Tourism, the Orchard of Abraham’s Children en The Israeli Ministry of Culture and Sport.
Voor al wie avontuur, een irreële natuur, andere cultuur, een bizarre (in de goede zin van het woord) sfeer en nog veel meer wil meemaken en ontdekken is dit een aanrader van formaat!

 

Inschrijving en meer informatie op www.granfondo-deadsea.co.il!

Voor acties en nieuws klik op www.facebook.com/GranFondoDeadSea.

Toeristische diensten: www.deadsea.com

E-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Tel: +972 506599008

 

 

between Arava Arabah valley and central Negev small

 

mooie foto gran fondo dead sea

 

Palm Trees GFDS

 

Ein HazevaGran Fondo Arad Dead Sea

 

Tekst: Patrick Van Gansen

Foto: Tomer Feder - Gran Fondo Arad Dead Sea

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login