Nieuws
  • Register

Morgen rijdt een deel van het WorldTour-peloton Gent-Wevelgem. 250,8 kilometer, elf hellingen en een aantal Plugstreets; dat staat de renners te wachten.

Gent-Wevelgem dat wordt natuurlijk in een adem genoemd met de Kemmelberg. Die moet morgen twee keer beklommen worden, de laatste passage op de top op 34 kilometer van de meet in Wevelgem.

Eén van de zeven Lotto Soudal-renners die morgen aan de start verschijnt, is West-Vlaming Jelle Wallays. Hij neemt morgen voor de zesde keer deel aan deze voorjaarsklassieker, de tweede keer in het shirt van Lotto Soudal.

 

Jelle Wallays: “Vorig jaar reed ik lek op een slecht moment, vlak voor de Catsberg. Daarna viel de koers niet meer stil en kon ik dus geen rol van betekenis meer spelen. In 2015, de memorabele editie met extreme weersomstandigheden, maakte ik de fout om mijn regenvest te gaan afgeven aan de volgwagen toen de koers openbrak. Ik kwam toen als een van de laatsten aan binnen de tijd (Wallays finishte als 37ste, LTS).”

“Het is de eerste keer dat ik zo fris aan de start zal verschijnen. Vorig jaar had ik Dwars door Vlaanderen en de E3 al in de benen, nu reed ik enkel De Panne. Ik heb er bewust voor gekozen om de E3 niet te rijden, maar toch heb ik met een wrang gevoel gekeken want ik heb baat bij een harde en open koers zoals gisteren. Misschien lagen er wel kansen voor mij.”

 

Jelle Wallays 2018 Vuelta San Juan overwinning

 

“Er zijn verschillende scenario’s mogelijk in Gent-Wevelgem: De absolute favorieten die onder elkaar uitmaken wie wint of een grotere groep die sprint voor de overwinning. Ik vrees dat het dat laatste scenario wordt morgen. Volgens de voorspellingen wordt het vrij goed weer en zal er weinig wind staan. De tweede beklimming van de Kemmelberg is vaak cruciaal. Vooraf is het wel vaak al een afvallingskoers. Op de Kemmel wordt dan opnieuw een natuurlijke schifting gemaakt.”

 

gent wevelgem route 2018 small

 

“Een ideaal scenario voor mij zou zijn om op een tussenstuk weg te kunnen rijden met enkele pionnen en zo de tweede beklimming van de Kemmelberg te overleven, ook al komen de favorieten nog aansluiten. Zo hoop ik in de absolute finale te geraken. In het verleden heb ik al getoond dat ik in zo een finale mijn mannetje kan staan. Ik houd ervan koers te maken en hoop dat morgen ook te doen. Benoot rijdt morgen niet en Greipel en Keukeleire starten niet wegens een blessure en ziekte; we starten dus met een vrijbuitersploeg en dat opent perspectieven.”

 

Selectie Lotto Soudal: Lars Bak, Jasper De Buyst, Jens Debusschere, Frederik Frison, Moreno Hofland, Marcel Sieberg en Jelle Wallays.
Sportdirecteurs: Herman Frison en Frederik Willems.

 

 

gent wevelgem profiel 2018 small

 

 

 

Wevelgem memorial wall small

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login