Nieuws
  • Register

In het uiterste westen van de Algarve, daar waar de oceaan bruut op het grillige landschap botst, zijn we te gast in het op en top vijfsterren Martinhal beach resort.

Dit is niet zomaar een doordeweeks hotel als uitvalsbasis voor de vele lange fietstochten, maar eentje dat prioriteit maakt van de combinatie tussen plezier, fietsen en het gezinsleven. Vijfsterren luxe voor heel het gezin met andere woorden. Werkelijk alles is aanwezig om zowel de ouders als de kinderen een mega leuke week te bezorgen. Getuige daarvan de op maat van kinderen gemaakte menu’s, diverse zwembaden en speeltuinen, een heuse pumptrack voor de kids maar evenzeer een Spa wellness centrum, fitness, sauna en diverse restaurants en bars (waar de kinderen steeds welkom zijn en opgevangen worden). Wie met zijn gezin een zorgeloze vakantie wil beleven, zal zéker zijn gading in Martinhal vinden. Kortom: een aanrader van formaat!

De Algarve staat bekend om zijn prachtige stranden en zijn schitterende klimaat. Het klimaat is zelfs veruit het beste van het Europese vaste land. De zomerse hitte van het middellandse zeeklimaat wordt getemperd door de oceaan en de invloed van diezelfde oceaan zorgt ervoor dat de winterse kou veel milder is dan in de andere landen rond de Middellandse Zee.

 

 

Dankzij die unieke ligging heeft de Algarve, ten opzichte van de landen op het Europese vasteland, ook de meeste zonuren per jaar (meer dan 3000). Dit is zowat het dubbele van wat we in België en Nederland gewoon zijn.

De Algarve lenen zich prima voor de actieve fietsvakantie. Het natuurschoon is buitengewoon: een diepblauwe zee, brede zandstranden, rustige baaien tussen grillig gevormde zandsteenrotsen. De stadjes zijn levendig en nodigen uit met gezellige straatjes en sfeervolle restaurantjes. 
Deze regio biedt schitterende verkeersarme fietswegen , die we tijdens de fietsritten combineren met de charme van de pittoreske dorpjes en mooie valleien met prachtige vergezichten.
Door het heuvelachtige karakter van bepaalde gebieden die we aandoen, is deze fietsvakantie geschikt voor mensen met een normale tot goede conditie.
Er zijn tal van parcours beschikbaar van 60 tot 140 kilometer per dag met hoogteverschillen van tussen de 350 à 1000 , met een enkele uitschieter naar maximaal 1500 meter per dag.

 

Martinhal resorts small

 

 

Voor meer informatie klik op Martinhal Beach Resort Sagres!
Begeleiding en fietsvakanties: www.algarve-cycling-holidays.com

S5 Box

Login