Nieuws
  • Register

De Giro d'Italia is toe aan haar 100e uitvoering.

De start vindt plaats op Sardinië, 3 weken later komt het peloton aan in Milaan. Zestien van de twintig regio's in Italië worden door het peloton bezocht.

In 2016 werd Bob Jungels de eerste Luxemburger in bijna 6 decennia die de Maglia Rosa om de schouders mocht dragen. De Luxemburgse kampioen werd uiteindelijk 6e in het klassement en pakte ook de witte jongerentrui. De 24-jarige Quick-Step Floors renner komt dit jaar opnieuw aan de start en heeft zijn seizoen afgestemd op een klassement in de Italiaanse ronde.

Fernando Gaviria maakt op 22-jarige leeftijd zijn debuut in een grote ronde. De Giro d'Italia wordt voor hem een leerschool, maar dat betekent niet dat de Zuid-Amerikaan zich niet wil mengen in de massasprints. Gaviria is een van de 3 Grote Ronde debutanten in de selectie van Quick-Step Floors Cycling Team. Laurens De Plus (21 jaar) en Davide Martinelli (23 jaar) zijn de andere 2 debutanten.

Eros Capecchi, Dries Devenyns, Iljo Keisse, Maximiliano Richeze en Pieter Serry maken de selectie compleet. Zij zijn goed voor 21 deelnames en 4 ritzeges in de Giro d'Italia. Op deze manier voegen ze een pak ervaring toe aan de ploeg, die vanuit de wagen geleid wordt door Davide Bramati, Geert Van Bondt en Rik van Slycke.

 

Foto: Quick-Step Floors Cycling Team / Laurens De Plus

S5 Box

Login