Tweevoudig winnaar van de Giro en kopman van het BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team Vincenzo Nibali zal de komende Giro d’Italia rijden op een speciale versie van zijn vertrouwde MERIDA SCULTURA.

Dit jaar zal Nibali proberen een van de acht renners te worden die driemaal de Giro hebben gewonnen.
De inspiratie voor de speciale opmaak van het frame komt van de spiraalvormen van de trofee die de winnaar van de Giro d’Italia uitgereikt krijgt. Het frame is, net als de trofee, voorzien van een gouden banderol met daarop alle namen van de vorige winnaars van de Giro en is voorzien van het woord ‘centenario’ (Italiaans voor een 100-jarig jubileum) ter ere van de honderdste editie van de Giro d’Italia.
De gouden banderol is gemaakt van echt bladgoud wat is aangebracht op de toplaag van het carbon en daarna is voorzien van blanke lak.
Titelverdediger Vincenzo Nibali zal deze unieke fiets tijdens de gehele Giro gebruiken en hij is vastberaden om er 28 mei in Milaan als leider van het algemeen klassement mee over de streep te komen.

 

Nibali Merida Scultura voor Giro


De MERIDA SCULTURA waar Nibali op zal rijden is een unieke one-off creatie en zal niet beschikbaar komen voor de verkoop.
De SCULTURA is een van de drie MERIDA modellen die het BAHRAIN MERIDA team tot haar beschikking heeft. Naast de lichtgewicht SCULTURA hebben de renners de keuze uit de aerodynamische REACTO, de keuze van de sprinters, en de WARP TT fiets voor de tijdritten.

 

 

IMG 8292


Over de MERIDA SCULTURA
De in 2015 geïntroduceerde SCULTURA werd direct gekroond tot lichtste productiefiets ter wereld. De MERIDA SCULTURA SUPERLIGHT LTD weegt als complete fiets slechts 4.52 kilo. Het frame heeft een gewicht van minder dan 750 gram en kenmerkt zich door aerodynamische buisvormen, ruimte voor banden tot en met 28 mm breedte en een sportieve geometrie die zorgt voor snelle acceleratie en perfect stuurgedrag voor snelle afdalingen. Bij het 2017 model is onder andere de achterrem verplaats van onder de bottom bracket naar de traditionele positie op de achtervork voor betere remprestaties.

 

Voor meer info over Merida bikes klik hier!