Nieuws
  • Register

André Greipel was al zes keer aan het feest in de Giro, tijdens vier vorige deelnames. In 2016 won hij drie etappes.

Dit jaar zijn er voor de Duitse kampioen en de andere sprinters zes kansen weggelegd.

André Greipel: “Ik ben blij om terug te keren naar de Giro. Een ritzege behalen is opnieuw mijn doel dit jaar. Het was een zwaar voorjaar, waarin ik veel rittenkoersen heb gereden zoals Abu Dhabi Tour, Parijs-Nice, Ronde van Catalonië en ook een aantal kasseiklassiekers. Na Parijs-Roubaix nam ik even rust om zowel fysiek als mentaal te herstellen. Na een week hervatte ik de trainingen. Misschien heb ik enkele dagen nodig om in het ritme te komen, zoals vorig jaar. Toen was het eerste weekend geen succes, maar na enkele dagen werd ik beter en beter, maar uiteraard zeg ik geen nee tegen de eerste Maglia Rosa in de 100ste Giro. Uiteindelijk won ik drie ritten. Uiteraard moeten we realistisch zijn: één etappe winnen in een Grote Ronde is al een sterke prestatie. Tijdens deze honderdste Giro zullen we trachten een etappe te winnen met onze ploeg. Mijn ploegmaats zullen tijdens die drie weken ook hun eigen kans mogen gaan.”

 

 

 

“Of ik de Giro uitrijd? Laat ons zeggen dat het parcours van de laatste week niet op mijn lijf geschreven is. Zowel ikzelf, de ploeg als de Giro-organisator hebben graag dat ik hier aan de start kom, maar we moeten ook een goeie balans vinden in mijn wedstrijdschema om onze doelstellingen na te streven. Dus de kans bestaat dat ik de Giro vroeger verlaat. Maar we verkiezen uiteraard een deelname aan een fantastische koers als de Giro boven een alternatief programma.”

 

Adam Hansen staat aan de vooravond van zijn zeventiende opeenvolgende Grote Ronde. In 2013, tijdens zijn vijfde van in totaal acht Giro’s, won Adam de zevende etappe.

 

Adam Hansen Small

 

Adam Hansen: “Ik heb ontelbare Giro’s gereden, maar voor mij lijkt het alsof ik de meest enthousiaste renner aan de start ben. Niet enkel omdat dit de honderdste editie is, maar simpelweg omdat dit de Giro is. Ik voel me in de beste vorm van de laatste drie jaar. Ik mik op een tweede ritzege. Met ons team streven we ritwinst na met André Greipel. Wat de niet-sprintetappes betreft, beschikken we over verschillende renners die mee kunnen gaan in een ontsnapping en zo ook een overwinning kunnen trachten te behalen. Ik zal ontgoocheld zijn als ik geen etappe kan winnen of als ik tenminste niet heb kunnen meestrijden. Ik hoop echt dat André een etappe kan winnen. Eens je een rit gewonnen hebt, kan je verder vooruit kijken. Ik hoop dat onze ploeg de wedstrijd zal kleuren, opdat we meer winstkansen zullen hebben.”

 

Foto: Lotto Soudal / PHOTONEWS

www.lottosoudal.be

S5 Box

Login