Nieuws
  • Register

Een knieblessure houdt de 24-jarige Quick-Step Floors renner uit de grote ronde van zijn thuisland.

Nadat de jonge Fransman een knieblessure opliep in de Vuelta al Pais Vasco probeerde de ploeg het knieprobleem met behandelingen te verhelpen. Dat gaf echter niet het gewenste resultaat, waardoor de medische staf van de ploeg besloot dat een operatie noodzakelijk was. De operatie werd vandaag uitgevoerd door doctor Toon Claes in de AZ St.-Elisabeth Clinic in Herentals.

Julian moet nu twee weken complete rust nemen voordat hij de revalidatie kan beginnen. Pas na nog eens twee weken mag hij op de fiets trainen. Daardoor moet de 24-jarige Alaphilippe de Tour de France aan zich voorbij laten gaan.

“Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben. Ik kan de woorden niet vinden. De Tour was mijn hoofddoel van dit jaar. Het is erg teleurstellend om deze ronde te moeten missen nadat ik eerder al verstek moest geven in de Ardennenklassiekers. Nu moet ik mij richten op een volledig herstel en in goede conditie geraken voor het tweede deel van het seizoen. Gelukkig is het seizoen nog lang, ik wil me zeker nog tonen”, aldus Alaphilippe.

 

Foto: Quick-Step Floors Cycling Team

S5 Box

Login