Nieuws
  • Register

In 2016 namen 400 enthousiaste deelnemers uit zestien landen de start in de première van de VAUDE Engadin Bike Giro in Zwitserland.

Dit jaar zal deze schitterende Bike Giro plaatsvinden van 30 juni t/e/m 2 juli. Een fantastische ervaring ligt opnieuw te wachten op de deelnemers. De Engadiner rittenkoers bestaat uit een hoog percentage van single trails, die ook gemakkelijk toegankelijk zijn voor niet-professionele rijders. De tracks die voor deze tweede editie nog spectaculairder zijn gemaakt, zijn een genot voor elke gepassioneerde mountainbiker. Deze mountainbike race voor professionals en niet-professionals heeft een parcours dat echt blijft plakken op de netvliezen.
De proloog van de driedaagse etappekoers hakt er al meteen flink in, wat spektakelwaarde betreft. Op werkelijk verbazingwekkende paden gaat het door de prachtige Engadin bergen van St. Moritz en Silvaplana. De start ligt in St. Moritz-Bad en de finish is in St. MoritzSalastrains. “Deze keer brengen we een stuk downhill in de Proloog. De afstand bedraagt 15,1 kilometer met 844 hoogtemeters. In 2016 moesten de deelnemers een pure beklimming rijden in de proloog“, legt Kai Sauser van de verantwoordelijke Sauser Event GmbH uit. „Dit jaar wilden we ook een stuk downhill in het traject leggen en zo beginnen we meteen met één van de vernieuwingen.“ Maar dat is nog niet alles: “We hebben het parcours op papier iets ‘gemakkelijker’ gemaakt, door de afstand en de hoogtemeters iets te verminderen, maar aan de andere kant zijn de looppassages geëlimineerd door beter berijdbare singletracks“.

 

2017 Vaude Engadin Bike Giro prolog


De tweede rit kunnen we als de koninginnenrit beschouwen. Met start en finish in Silvaplana, moeten de mountainbikers 75,8 kilometer en 2079 hoogtemeters overwinnen. Op de derde en laatste dag van de internationale UCI wedstrijd die deel uitmaakt van de kalender van de World Cycling Federation, worden er over 62,1 kilometer, 1.796 verticale meters overwonnen.

 

koningrit Vaude Engadin Bike Giro small

 

En zoals we kunnen verwachten van het Zwitserse landschap is ook deze laatste etappe eentje om duimen en vingers af te likken wat natuurschoon betreft. Bekijk gewoon even de foto’s, het is gewoonweg adembenemend. Het nieuwe parcours werd dan ook helemaal in de geest van het motto van de nieuwe hoofdsponsor uitgetekend: ‚The spirit of Mountain Sports‘.
De nieuwe hoofdsponsor VAUDE vindt in deze etappewedstrijd de ideale gelegenheid om zijn innovatieve outdoor apparatuur in de kijker te zetten. Op de persconferentie zei Manfred Meindl van VAUDE het volgende; „We zijn verheugd om de VAUDE Engadin Bike Giro te kunnen ondersteunen. Een race ondersteunen met een uitzonderlijke organisatie in het adembenemende decor van de Zwitserse Alpen, past volledig in onze strategie en denkwijze.“
Het lijkt er sterk op sterk dat deze in 2016 al zeer hoog aangeschreven Giro, vertrokken is voor meerdere jaren, om een organisatie van de bovenste plank af te leveren. Wij houden het verder in de gaten voor jullie.

 

EngadinBikeGiro 2016 finish Small

 

VAUDE Engadin Bike Giro (30 juni – 02 juli 2017)
De ritten in 2017
Rit 1 - proloog: Vrijdag 30/06/2017
Eerste start om 13.00h en laatste start om 15.00h Startplaats: St. Moritz-Bad
Aankomst: St. Moritz-Salastrains 15,1 kilometers / 844 hoogtemeters (Proloog/Tijdrit)

Rit 2: Zaterdag, 01/07/2017 Start om 9.00h
Startplaats & aankomst: Lac Silvaplana (Mulets) 75,8 kilometers / 2.079 hoogtemeters

Rit 3: Zondag, 02/07/2017 Start om 9.00h
Startplaats & aankomst : Lac Silvaplana (Mulets) 62,1 kilometers / 1.796 hoogtemeter

 

Voor meer info en inschrijven: www.engadin-bike-giro.ch

 

Geografisch weetje
Silvaplana is gelegen in de Engadin op enkele kilometers van Sankt Moritz, op 25 kilometer van de grens met Italië en 40 km van het Italiaans Livigno. Silvaplana geldt als de levendige, jonge “trendspot” in de Engadin. Omgeven door een ongerepte natuur en ingebed in het uitgestrekte Oberengadiner merenplateau heeft het recreatieparadijs zich als een internationale trekpleister voor de veeleisende sportfans ontwikkeld.
Een indrukwekkend bergpanorama omringt het merenlandschap rondom de Corvatsch (3303m), met het hoogstgelegen bergstation van de oostelijke Alpen. ‘s Zomers kunnen de mountainbikers zich op de bergen rond Silvaplana uitleven, en ‘s winters is het aan de skiërs en snowboarders.

 

EngadinBikeGiro 2016 small

 

FOTO’s: Madlaina Walther, SPORTOGRAF.com

S5 Box

Login