Nieuws
  • Register

Van 17 mei tot 21 mei staat de Ronde van Noorwegen op het programma.

De zevende editie van deze rittenwedstrijd leidt het peloton over vijf etappes doorheen het zuiden van Noorwegen. Sprinter, puncher of klimmer? De Ronde van Noorwegen biedt voor elk wat wils. Deze vijfdaagse etappewedstrijd maakt deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 2.HC.

Lotto Soudal gaat met Sander Armée, Kris Boeckmans, Tony Gallopin, James Callum Shaw, Tosh Van der Sande en Louis Vervaeke de Noorse wegen onveilig maken. Sportdirecteur Marc Wauters blik vooruit naar de Ronde van Noorwegen.

Sportdirecteur Marc Wauters: "Er treden een aantal Lotto Soudal-renners opnieuw in competitie zoals Tony Gallopin, Kris Boeckmans en Louis Vervaeke. Het is de vraag hoe deze renners hun rustperiode zullen verteren. Op training geven ze uitstekende signalen dus de conditie is goed, maar competitie is toch net iets anders. Er zijn verschillende kansen voor Tony Gallopin Dat wil niet zeggen dat hij de absolute kopman is. Al onze renners krijgen voor deze vijfdaagse rittenkoers carte blanche."
"Tosh Van der Sande en vooral Sander Armée zijn goed in vorm. Hopelijk tillen zij de rest van het team mee omhoog. Het is echt genieten als je Sander momenteel ziet rijden. Ik geloof zeker dat hij voor ritwinst kan gaan in Noorwegen. Het voorjaar van Louis Vervaeke verliep niet zoals hij gehoopt had, maar in de Ronde van Noorwegen kan hij aan zijn tweede deel van het seizoen beginnen."
"Het parcours van de Ronde van Noorwegen is overwegend golvend en loopt over goed aangelegde wegen. Volgens mij gaat het een secondespel worden voor de eindzege. De etappes eindigen op een lokaal circuit en daar is altijd meer controle over de wedstrijd. In de eerste twee ritten liggen er een aantal heuvels op het parcours, maar die zijn niet heel zwaar. De derde etappe is de lastigste. De renners moeten drie keer een klim van 2,5 kilometer met een gemiddelde van 9,3% bedwingen, maar ook die klim baart mij geen zorgen. De volgende dag is er een grote kans op een sprint voor Van der Sande of Boeckmans en de laatste dag is opnieuw een heuvelrit."
"Aanvallen is het doel voor deze wedstrijd. Als we ons aanvallend initiatief kunnen vieren met een ritoverwinning of een sterk klassement zal ik met een tevreden gevoel naar huis gaan. We willen de positieve trend doorzetten die André Greipel heeft ingeleid met zijn ritoverwinning in de Giro."


Selectie Lotto Soudal: Sander Armée, Kris Boeckmans, Tony Gallopin, James Callum Shaw, Tosh Van der Sande en Louis Vervaeke.
Sportdirecteur: Marc Wauters.

 

Rittenschema
Rit 1 Woensdag 17 mei: Hønefoss – Asker (169,4 km)
Rit 2 Donderdag 18 mei: Eidsvoll – Brumunddal ( 194 km)
Rit 3 Vrijdag 19 mei: Hamar – Lillehammer ( 192 km)
Rit 4 Zaterdag 20 mei: Lillestrøm – Sarpsborg ( 194 km)
Rit 5 Zondag 21 mei : Moss – Oslo ( 155 km)

S5 Box

Login