Nieuws
  • Register

Op zondag 20 augustus organiseren de zelfuitgeroepen ‘véloromantiseurs’ van Café Coureur een uniek wielerevenement in het Bilzerse stadscentrum.

De Urban Cross voert fietsers langs tal van locaties, waar men anders met de tweewieler niet mag of kan komen. Het belooft dus niet alleen voor de deelnemers maar ook voor het publiek een prachtig wielerfeest te worden.
Wat houdt de Urban Cross om te beginnen nu precies in?

Organisator Bart Gregoor: “Deze nieuwe discipline is helemaal gericht op de laagdrempelige beleving van de wielersport en dat voor jong en oud. We maken enkel gebruik van de bestaande openbare infrastructuur zonder extra artificiële hindernissen toe te voegen aan het parcours. Denk aan
bruggetjes, trappen, diverse ondergronden en stegen van één stuur breed. De Urban Cross laat koers-, cross- en mountainbikefietsers het landschap en de omgeving ten volle beleven.”

 

 


Adrenalinestoot
De eerste editie vorig jaar in Borgloon lokte vele deelnemers en kijklustigen uit alle windstreken van België. Er was zelfs interesse uit Nederland, Luxemburg en Duitsland. “We mikken op een breed publiek, van tweejarigen tot (ex-)profs”, vervolgt Bart Gregoor.
“Ambassadeur en Bilzenaar Erwin Thijs hielp mee het parcours van circa 3,5 km uit te stippelen dus dat zit wel goed. Behalve een doortocht doorheen winkel- en wooncomplex De Commanderie gaat het o.m. richting Park Haffmans, over de vijvers in De Katteberg en door een steeg tussen de Brugstraat en de Mooi Uitzichtlaan die gegarandeerd voor een adrenalinestoot zal zorgen.”


Een rijkgevuld programma voor jong en oud
Gespreid over de dag zijn er aparte “koerskes” voor de verschillende leeftijdscategorieën.
Start en aankomst bevinden zich telkens op de Markt. De Urban Cross begint om 11 uur met de opening van het Cross Dorp.
Om 12.00 uur is het de beurt aan de jongste crosserkes van 2- tot 7 jaar en om 12.30 uur mogen de 8- tot 15-jarigen in het zadel kruipen. Voor deze respectievelijke ‘Kadées’ en ‘Jeunes’voorziet de organisatie een aangepast parcours. Wie 16 jaar of ouder is kan om 14.30 uur het beste van zichzelf geven ‘pour l’honneur’ en vanaf 15.45 uur ‘pour la gloire’.
Het einde van de Urban Cross is voorzien om 16.30 uur. Uitblazen en nagenieten kan tot 18 uur op het Café Coureur terras op de Markt. Een gedeelte van de opbrengst gaat integraal naar vzw Kleine Prins, dat zich inzet voor kinderen met kanker.


Allez le Peloton
Om 13u30 is er ook een Urban Cross Criterium (Allez le Peloton) voorzien waar Bilzenaar en ex-prof Erwin Thijs het voortouw zal nemen met aan zijn zijde enkele wielercoryfeeën en koersfanatici zoals Luc Roosen, Geert Omloop, Ben Berden, Roger Rosiers, Luc Bellings en Jos Daerden. Het podium van alle reeksen zal verzorgd worden door niemand minder dan Jasmine Van Grieken. Er bestaat dus een verhoogd risico dat er gevochten zal worden voor het podium.


Inschrijven is mogelijk via www.urbancross.be.

 

Urban CX Bilzen 2017

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login