Nieuws
  • Register

Een Zweedse, blonde schone, die bovendien een kanjer op de MTB is. Haar naam is Jenny Rissveds en ze werd Olympisch Kampioen XCO in 2016.

Dat die olympische titel een enorme impact op haar nog jonge carrière heeft, steekt ze niet onder stoelen of banken. “Mijn leven is helemaal veranderd van de ene dag naar de andere. De aandacht die je als Olympische Kampioen krijgt, is enorm. Ik ben overweldigd door het aantal toffe en positieve berichten die ik van fietsliefhebbers over de hele wereld, en vooral van jonge vrouwen die ook gek zijn van het mountainbiken, ontvangen heb.” De 23-jarige Zweedse voelt zich zeer trots dat ze blijkbaar een inspiratiebron is voor vele vrouwen en jonge meisjes om ook op de fiets en de Mountainbike te stappen. “Ik weet dat ik nu een rol van ambassadrice te vertolken heb en ik doe dat met heel veel plezier”.

Ondertussen is het seizoen al flink gevorderd en als je even naar het bijgevoegde kadertje kijkt dan kan je vaststellen dat dit alweer een mooi seizoen is voor de Zweedse.
“Ik ben super enthousiast over het nieuwe raceseizoen. Ik voel me fantastisch in het SCOTT- SRAM MTB Racing Team. In de Cape Epic won ik samen met teammanager Thomas Frishknecht alle ritten in de mixed category en dat was een geweldig gevoel. Maar eigenlijk is het deelnemen aan de World Cup wedstrijden als de Olympische gouden medaillewinnaar een droom die uitkomt. Dit is heel speciaal en ik kijk uit naar het vervolg van het seizoen, waar ik nog meer van me wil laten horen!”

 

Jenny Rissveds victory Nove Mesto Small


Wat haar doelen dan nog zijn voor het vervolg van het seizoen?

“Ik heb geen specifieke doelen vooropgesteld, want ik wil me geen onnodige druk opleggen. in het afgelopen jaar had ik met de Zweedse titel, winst in de World Cup manche van Lenzerheide (Zwitserland), de titel van wereldkampioen U23 en een olympische gouden medaille een onwaarschijnlijk jaar. Het is quasi onmogelijk om beter te doen. Ik wil nu trachten om een heel seizoen op hoog niveau te strijden en overal mee te doen voor het podium. En natuurlijk zijn de XCO wereldkampioenschappen voor Elite in Cairns, Australië mijn hoofddoel. Bovendien weet ik maar al te goed, dat ik het beste team en de beste teamgenoten ter wereld rondom mij heb en dat is letterlijk ook ‘goud’ voor mij. Dat ik in dit geweldige SCOTT-SRAM MTB Ra
cing Team mag rijden is voor mij misschien wel de mooiste droom die ik waarmaakte!”

 

Jenny Rissveds Scott MTB Small

 

“Ik ben overweldigd door het aantal toffe en positieve berichten die ik van fietsliefhebbers over de hele wereld, en vooral van jonge vrouwen ontvangen heb!”

 

Als racefietser en asfaltvreter denk je na een interview met deze dame, toch wel eventjes diep na om de racefiets om te ruilen voor een MTB. Dat ze een echte ambassadrice is voor haar sport, staat als een paal boven water!
Net voor het ter perse gaan van dit nummer kregen wij het bericht op de redactie, dat Jenny de competitie even “on hold” zet wegens enkele onverwachte overlijdens in haar familiekring. Wij wensen haar dan ook heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijden.

 

PERSOONLIJKE INFO
Naam: Jenny Rissveds
Professioneel wielrenster bij: Scott-SRAM MTB Racing Team 

Web: www.scott-sram.com

Geboren: 06 juni 1994 in Falun, Zweden
Lengte: 164 cm
Gewicht: 55 kg

 

RESULTATEN 2017
3rd | Sea Otter Classic Pro Cross Country, Monterey, California, USA,

1st | Sea Otter Classic, Pro Short Track, Monterey, California, USA,

1st | Swiss Bike Cup #1, Monte Tamaro, Rivera, Switzerland

1st | Absa Cape Epic, 8 overwinningen uit 8 ritten, Mixed Category, samen met Thomas Frischknecht, South Africa

 

Jenny Rissveds WK 2016 Small

 

 

TEKST: Patrick Van Gansen

FOTO’S: Scott-SRAM MTB Racing Team

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login