Nieuws
  • Register

De Tsjech brengt ook de komende twee jaar door bij de ploeg waarvoor hij rijdt sinds hij prof werd.

Zdenek Stybar maakt sinds 2011 deel uit van Quick-Step Floors.

Nu heeft de Tsjechische kampioen zijn contract tot en met 2019 verlengd. Stybar staat te boek als een van de beste veldrijders ooit, hij won driemaal goud op het Wereldkampioenschap. Op de weg was Stybar 14 keer succesvol. Hij won onder meer een rit in de Tour de France en Vuelta a España, zegevierde in Strade Bianche en was de eerste Tsjechische winnaar van de Eneco Tour. Tweemaal was hij dichtbij het winnen van Parijs-Roubaix (2015 en 2017).

“Om eerlijk te zijn kan ik niet geloven dat ik al sinds 2011 voor deze ploeg rijd. De tijd vliegt zeker wanneer je het goed hebt. Het was een ongelooflijke reis de afgelopen jaren. De verlenging van mijn contract betekent dat we het mooie werk dat we in 2011 zijn gestart voort kunnen zetten, daar ben ik erg dankbaar voor”, aldus Stybar. “Ik heb al mooie momenten en overwinningen beleefd met deze ploeg. Ik dank veel aan de mensen hier, vooral aan de staf. Zij zijn de meest toegewijde en hardwerkende staf die je gaat vinden.”

In 2017 was Stybar een sleutel in het succes van Quick-Step Floors met zijn ervaring en klasse. Volgend jaar wil hij opnieuw een grote rol spelen in de ploeg en tegelijkertijd zichzelf tonen in de grote koersen. “Dit seizoen waren we opnieuw een van de beste ploegen en wonnen we vaak in verschillende soorten koersen. Voor mij was het persoonlijk niet mijn beste seizoen. Patrick heeft veel vertrouwen in me en bevestigd dat door mijn contract te verlengen. Ik ben erg gemotiveerd om de komende twee jaar extra memorabel te maken.”

Patrick Lefevere sprak over het besluit om het contract met Stybar te verlengen en zijn verwachtingen van de Tsjech. “Iedereen kent de kwaliteiten van Zdenek. Hij is een renner die in bijna elke koers uit de voeten kan. Het maakt al 7 jaar deel uit van deze geweldige familie en zette al veel prachtige resultaten neer sinds zijn overstap van cyclocross naar de weg. We denken dat hij nog veel meer kan laten zien, vooral in de klassiekers. Daarom hebben we hem een nieuwe overeenkomst aangeboden. We zijn blij dat hij bijgetekend heeft."

 

Photo credit: ©Tim De Waele

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login