Nieuws
  • Register

Matteo Trentin pakte zijn vierde ritzege in de Vuelta a Espana, de 16e ritzege in een grote ronde voor Quick-Step Floors dit seizoen.

Sinds 2003 wint Quick-Step Floors koersen en schrijft het geschiedenis. Dit seizoen was dat niet anders voor de ploeg van Patrick Lefevere.

De voorjaarsklassiekers, Giro d'Italia, Tour de France of Vuelta a España: Quick-Step Floors was altijd op het voorplan actief en won diverse malen met niet minder dan 14 verschillende renners. De Vuelta werd met 6 ritzeges een ongekend succes. Julian Alaphilippe, Yves Lampaert en maar liefst viermaal Matteo Trentin zorgden voor de champagne.

De laatste dag van de Vuelta begon met de nodige festiviteiten, maar toen het peloton de lokale ronde in Madrid opdraaide ging het tempo omhoog. Quick-Step Floors was een ploeg met een missie: de tussensprint en eindsprint winnen met Trentin om zicht te houden op de groene puntentrui. Het eerste doel werd bereikt, ondanks diverse tegenstrubbelingen van aanvallers.

Daarna ontsnapte een groep van 3 renners, maar Quick-Step Floors behield de controle in de laatste 30 kilometer. De koplopers werden ruim op tijd afgeleverd, waarna Trentin in een perfecte positie werd afgeleverd voor de laatste sprint in de 72e Vuelta.

De 28-jarige Italiaan zette op 200 meter van de streep zijn sprint in. Met enige overmacht snelde Trentin naar zijn vierde ritzege in deze ronde, zijn zevende ritzege in een grote ronde in totaal. Lorrenzo Manzin (FDJ) en Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) werden op gepaste afstand 2e en 3e. De groene puntentrui ging evenwel voorbij aan de neus van Trentin. Eindwinnaar Chris Froome (Team Sky) had namelijk ook zijn zinnen gezet op dit nevenklassement en sprintte mee in de eindsprint, waarin hij 11e werd. Dat bleek genoeg om Trentin nipt achter zich te houden in het puntenklassement.

“De jongens waren wederom geweldig vandaag. We voerden ons plan perfect uit, dus ik wil ze heel erg bedanken. Niet alleen voor vandaag, maar voor al hun werk deze drie zware weken. We namen het commando op de lokale ronde en gaven de rest geen kans. Het had mooi geweest om ook de groene trui nog te pakken, maar ik laat dat deze geweldige momenten niet verpesten. We kunnen trots zijn op wat we hebben bereikt in deze koers: 6 ritzeges met deze laatste in Madrid als de kers op de taart”, sprak een blije Trentin na afloop.

“Ik ben erg trots op de ploeg. Wat wij hebben bereikt in de grote ronden dit jaar is buitengewoon. Ik kan geen woorden vinden om uit te leggen wat dat voor mij betekent. We wonnen met panache en een ongelooflijke cohesie, dat maakt het nog mooier. Slechts enkele ploegen wonnen in de historie van het wielrennen 16 ritten in een grote ronde in een seizoen. Vanaf vandaag zijn wij daar een van, dat maakt me erg blij”, stak Patrick Lefevere zijn vreugde en tevredenheid niet onder stoelen of banken.

 

Matteo Trentin Podium Tim De Waele Small

 

Foto's: © Quick-Step Floors Cycling Team / Tim De Waele

CoalaWeb Social Tabs

S5 Box

Login