Nieuws
  • Register

De achtdaagse koers wordt verreden tussen 4 en 11 maart en kent 27 geclassificeerde klimmen en een lastige individuele tijdrit.

Parijs-Nice - de eerste grote rittenkoers van het jaar - start in Chatou, in het departement Yvelines. De eerste rit is een aankomst voor de punchers met aankomst op een heuvel van bijna 2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6% en de laatste 500 meter kasseien.

Vanaf daar trekken de renners zuidwaarts met kanseen voor de sprinters in Vierzon en Châtel-Guyon. Daarna staat de tijdrit over 18,5 kilometer op het programma in Saint-Étienne, gevolgd door opnieuw een rit voor de sprinters in Sisteron. De zesde rit lijkt geschikt voor de aanvallers, het slotweekend komen de klimmers aan bod met de rit naar Valdeblore La Colmiane en onder meer de legendarische Col d’Eze (1.6 kilometer, 8.1%), Col des Quatre Chemins en de afdaling naar Promenade des Anglais in Nice op de slotdag.

 

Quick-Step Floors heeft sinds 2003 15 ritten gewonnen in de Koers naar de zon en won 7 nevenklassement. In 2017 won Julian Alaphilippe een rit en mocht daarna in het geel rondrijden.

 

julian alaphilippe paris nice small

 

“Ik ben redelijk tevreden met mijn eerste koersen van het seizoen. Het was fijn om in Colombia en daarna Abu Dhabi te koersen. Mijn resultaten in deze koersen geven me vertrouwen voor mijn eerste optreden in Europa. Parijs-Nice is een prachtige koers, waar ik al lange tijd verzot op ben”, klinkt het bij de Fransman. “Ik ken de wegen van deze editie goed. Het parcours is nog zwaarder dan dat van vorig jaar. In de eerste helft van de week gaat het weer ook een factor spelen, er wordt regen en veel wind voorspeld. We komen met een sterke ploeg en willen onze goede lijn met resultaten hier doortrekken. Ik zou graag net als vorig jaar een rit winnen, maar we bekijken het per dag.”

Tim Declercq, Dries Devenyns en Yves Lampaert zorgen voor de Belgische inbreng tijdens Parijs-Nice.

Michael Mørkøv, Fabio Sabatini en Elia Viviani maken de Quick-Step Floors compleet in Frankrijk. Viviani kijkt met vertrouwen uit naar de vlakke ritten na zijn 5 zeges eerder dit seizoen.

 

Photo: ©Tim De Waele/ Getty Images

S5 Box