Nieuws
  • Register

Morgen staat de Driedaagse Brugge – De Panne (Europe Tour) op het programma.

Deze wedstrijd is de opvolger van de Driedaagse De Panne – Koksijde die tot vorig jaar plaatsvond in de week van de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar neemt de wedstrijd voor mannen slechts één dag in beslag, op donderdag is er een WorldTour-wedstrijd voor dames.

Jens Keukeleire verschijnt morgen aan de start in eigen gouw. De West-Vlaming kwam afgelopen zaterdag ten val in Milaan-Sanremo, vlak voor het opdraaien van de Poggio. Jens kreeg een harde klap op zijn heup, maar kan zonder probleem zijn programma verderzetten.

 

Jens Keukeleire: “Ik reed enkele lengtes achter Mark Cavendish toen hij inreed op dat verkeersobstakel. Ik ging vol in de remmen, maar kon een valpartij niet vermijden; vervolgens ging ik over kop. Gelukkig is het goed afgelopen voor mij. Ik kwam terecht op mijn heup, maar de schade viel mee. Ik ben wel bij de osteopaat geweest voor een behandeling.”

“Ik ben echt blij dat het tijd is voor de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Vanaf de winter ben je al aan het aftellen en nu is het eindelijk zover. De wedstrijden die ik tot hiertoe reed, zal ik niet puur voorbereiding noemen, maar die koersen stonden toch in functie van de opbouw voor wat nu komen gaat. Ik had een heel goede winter achter de rug en ik kijk ook tevreden terug op de voorbije wedstrijden. De aanloop is nagenoeg vlekkeloos verlopen; ik ben enkel een aantal keer lichtjes ziek geweest maar gelukkig nooit ernstig.”

 

Jens Keukeleire 2018 Small

 

De mannen vertrekken morgen omstreeks half twaalf op de Grote Markt in Brugge richting de officiële start

Na 202,4 kilometer zal de winnaar over de finish rijden in de Zeelaan in De Panne. Er liggen vijf hellingen in de eerste helft van het parcours, waaronder de Kemmelberg. Na een goeie 150 kilometer wedstrijd passeert het peloton een eerste keer de finish vooraleer de eerste van twee rondes van 25,7 kilometer aan te vatten. Een ronde die hen richting Veurne en De Moeren zal leiden.

 

Jens Keukeleire: “Deze nieuwe wedstrijd is vergelijkbaar met de tweede etappe uit de vroegere Driedaagse, hoewel de startplaats anders is. Die start is op een boogscheut van mij thuis, dus dat is mooi meegenomen. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd niet op mijn programma, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk toch van de partij ben.”

“Ik vind de vernieuwde kalender beter. Je moet minder keuzes maken. Velen lieten De Panne de voorbije jaren links liggen omdat ze willen deelnemen aan de drie WorldTour-wedstrijden: E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. Nu is er meer ruimte om te recupereren tussendoor.”

“Net als in de tweede etappe van de Driedaagse moeten we morgen een aantal hellingen bedwingen. We moeten ook drie keer door De Moeren en daar dreigt er altijd gevaar, al zou de wind niet ideaal staan voor waaiers. Ik ben heel blij dat de organisatie voor het plaatselijke circuit niet uitsluitend voor de kust koos, maar landinwaarts trekt en ook De Moeren aandoet. Het parcours is zeker uitdagend en er zijn opties in de heuvelzone en in De Moeren om een aanval op te zetten. Ik wil morgen graag de finale kleuren en met de ploeg een goed resultaat behalen. Als het op een sprint uitdraait wordt Jens Debusschere onze man.”

Selectie Lotto Soudal: Jens Debusschere, Frederik Frison, Moreno Hofland, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Rémy Mertz en Jelle Wallays.
Sportdirecteurs: Herman Frison en Frederik Willems.

 

Voor de WorldTour-wedstrijd onze selectie bij Healthmate-Cyclelive UCI TEAM:

 

DEPANNE2018 HEALTHMATE CYCLELIVE TEAM

S5 Box