Nieuws
  • Register

Een sterke ploeg vol vertrouwen is klaar voor de 73e editie van deze klassieker.

Vorig jaar reed Quick-Step Floors een prachtige Dwars door Vlaanderen. Yves Lampaert boekte de grootste overwinning uit zijn carrière na een krachtige versnelling in de laatste kilometers. Ploegmaat Philippe Gilbert maakte het feest die dag compleet door als tweede te eindigen.

De winnaar van vorig jaar staat ook dit jaar aan de start wanneer komende woensdag 181,1 kilometer worden afgelegd tussen Roeselare en Waregem. De Kluisberg, Taaienberg, Kruisberg en Nokereberg zijn enkele van de hordes die de renners moeten nemen op weg naar de finish.

Neo-prof Alvaro Hodeg komt voor het eerst aan de start in een World Tour eendagskoers. Elia Viviani sluit zijn voorseizoen af in Dwars door Vlaanderen. Iljo Keisse, Maximiliano Richeze, Zdenek Stybar en Niki Terpstra zijn de andere Quick-Step Floors renners aan het vertrek.

“Het is een compleet ander parcours in vergelijk met vorig jaar. Het wordt echter niet eenvoudiger, het parcours is nog altijd lastig. De finale is redelijk hetzelfde, maar er zijn minder kasseien en heuvels. Op papier is dat gunstig voor een grote groep die het moet uitvechten in een sprint. Het slechte weer kan roet in het eten gooien van de sprinters. De koers wordt dan een stuk minder eenvoudig te controleren”, sprak sportdirecteur Tom Steels.

“Sommige renners en ploegen hebben De Ronde misschien al in hun hoofd of zijn vermoeid na het zware programma van de afgelopen tijd. Daardoor kan het een atypische koers worden, waar zelfs een vroege vlucht kans heeft om te slagen. We moeten op elk scenario voorbereid zijn. We hebben Viviani in de ploeg, net als Richeze en Hodeg. Dus als er een kans is op een sprint, dan gaan we daar zeker voor. De laatste 7 koersen op Belgische bodem stonden we telkens op het podium, we zijn erg gemotiveerd om dat momentum te blijven behouden.”

 

Foto credit: ©Tim De Waele

S5 Box