Nieuws
  • Register

Renners zijn klaar voor een van de meest uitdagende, zware en tegelijkertijd mooie wedstrijd van het seizoen.

Het is een dag waarop het hele peloton richting de ‘hel’ trekt, terwijl er slechts eentje Hercules mag spelen op weg naar de befaamde kassei en geschiedenisboeken. Het wordt een dag waarop verhalen met zweet in het stof en de modder van Parijs-Roubaix worden geschreven.

De 116e editie van het Monument voert de renners over 257 kilometer. Onderweg liggen 29 kasseistroken te wachten, goed voor een totaal van 54,5 kilometer aan kasseien. Haveluy, Trouée d'Arenberg, Sars-et-Rosières, Mons-en-Pévèle, Camphin-en-Pévèle en Carrefour de l'Arbre doen de harten van de kasseiliefhebbers sneller kloppen.

 

Quick-Step Floors komt met een karrevracht zeges en vertrouwen aan het vertrek. Het won 9 eendagskoersen met 6 verschillende renners in een tijdsbestek van 6 weken: Le Samyn, Dwars door West-Vlaanderen, Nokere Koerse, Handzame Classic, E3 Harelbeke, Driedaagse Brugge – De Panne, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Scheldeprijs.

Tim Declercq, Philippe Gilbert, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Zdenek Stybar en Niki Terpstra – dezelfde ploeg die afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen startte - staan zondag aan het vertrek van de ‘Hel van het Noorden’.

“Roubaix is een afvalkoers. De eerste 100 kilometer zijn het eerste belangrijke deel. In het begin wordt het belangrijk om de vluchters onder controle te houden of mee te zitten, want in een koers als Roubaix kan een vlucht ver dragen. Het weer kan ook een grote rol spelen. Het is nog niet zeker of we regen gaan krijgen of dat het een droge editie wordt. Wanneer het nat wordt, dan krijg je een compleet andere koers, veel zwaarder en met meer scenario's”, aldus Tom Steels die zelf in 1999 op het podium stond.

“Het is ook nooit eenvoudig om de vluchters te controleren of mee te zitten in een vluchtgroep, maar we rekenen op onze eigen kracht en zijn voorbereid om onze eigen koers te rijden. We improviseren naar gelang de gebeurtenissen in de koers, zoals we altijd doen. We starten met vertrouwen in alle renners. Ze lieten dit voorjaar een prima vorm zien en als iemand van hen zich in de positie bevindt om te winnen, dan gaan we alles doen om hem te steunen.”

 

Foto credit: ©Tim De Waele

S5 Box