Nieuws
  • Register

Annelies Dom is deze voormiddag Belgisch kampioene op de weg geworden in Binche.

Ze won de sprint voor teamgenote Valerie Demey en Sanne Cant.

Nadat Alana Castrique enige tijd voorop had gereden in een kopgroep van vier, plaatste Lotte Kopecky een versnelling. Zij kreeg geen ruimte, maar er ontstond wel een nieuwe kopgroep van vier met daarbij Lotto Soudal-teamgenotes Annelies Dom en Kelly Van den Steen. Sanne Cant en Sofie De Vuyst waren de andere twee koploopsters. Vlak voor de laatste ronde van 17,2 kilometer sloot Lotto Soudal-renster Valerie Demey voorin aan, samen met Ann-Sophie Duyck en Kaat Hannes. Na een versnelling van Annelies Dom en Sofie De Vuyst, sloten enkel Valerie Demey en Sanne Cant opnieuw aan. Een sprint met vier zou beslissen over de driekleur. Annelies Dom trok daarin aan het langste eind.

Annelies Dom: “We hebben als team een heel sterke wedstrijd gereden. Het was ons plan om niet enkel de kaart van Lotte Kopecky te trekken omdat we wisten dat zij geviseerd zou worden. We waren voortdurend voorin vertegenwoordigd. Alana Castrique trok in eerste instantie ten aanval en vervolgens maakten Kelly Van den Steen en ik deel uit van een kopgroep van vier. In de diepe finale sloot een trio met Valerie Demey voorin aan. Op dat moment vreesde ik dat er naar ons zou gekeken worden en daarom reed ik weg met Sofie De Vuyst. Zo werd de kopgroep opnieuw uitgedund tot vier rensters, want enkel Sanne Cant en Valerie Demey keerden terug.”

 

Annelies Dom wint het BK 2018

 

“Ik wist dat Sofie De Vuyst op de laatste hellende strook vlak voor de finish zou proberen wegspringen. Zij geraakte echter niet weg en van dat groepje van vier was ik de snelste. Sanne zette de sprint vroeg in en dat was ideaal voor mij. Ik ging Sanne voorbij en won de sprint. Het is een hele eer en een fantastisch gevoel om Belgisch kampioene te worden. Het is voor mij een hele drukke periode geweest, aangezien ik opnieuw ben beginnen studeren en volop in de examens zit. Vorige donderdag op het BK tijdrijden voelde ik me heel slecht omdat ik niet veel had geslapen omwille van de blok. Ik wist niet of ik vandaag voldoende paraat zou zijn. De voorbije dagen heb ik vooral gerust en geslapen om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen; met dit geslaagd resultaat.”

 

Bij de mannen veroverde Yves Lampaert de driekleur 

Hij reed op 3,5 kilometer van het einde weg van zijn ploegmaat Philippe Gilbert en Jasper Stuyven, die respectievelijk tweede en derde zouden worden. Lotto Soudal was de hele dag goed voorin vertegenwoordigd, met onder meer Victor Campenaerts en Jasper De Buyst die deel uitmaakten van een kopgroep van zeventien leiders. In de finale maakte Tiesj Benoot de sprong naar voor, maar op het beslissende moment moest hij passen. Uiteindelijk was Jens Keukeleire de eerste Lotto Soudal-renner aan de finish, hij werd achtste.

 

Yves Lampaert wint het BK 2018

 

 

Foto's: Paul Hinninck en Belgian Cycling

S5 Box