Nieuws
  • Register

Maandag 13 augustus start met de BinckBank Tour de enige WorldTour-rittenkoers van de Lage Landen.

De zevendaagse ronde wordt op gang geblazen in de Nederlandse gemeente Heerenveen en eindigt naar traditie nabij de mythische Muur van Geraardsbergen. Lotto Soudal heeft, met onder meer tweevoudig eindwinnaar Tim Wellens, verschillende troeven om uit te spelen.

Het parcours neemt de renners in het eerste deel mee over vlakke wegen en zoekt pas in het slotweekend heuveligere oorden op. Het parcours kent, in tegenstelling tot eerdere edities, geen Ardennenrit, waardoor de typische klassieke renners dit jaar ook meedingen naar de eindzege. De BinckBank Tour zal dit jaar grotendeels bepaald worden door de tijdrit en de bonificatieseconden. De ‘Gouden Kilometer’, waarbij de renners in de slotfase van iedere etappe negen bonusseconden kunnen verdienen, krijgt dit jaar dan ook een prominentere rol.

Tim Wellens: “Ik voel me goed. De eindzege in de Ronde van Wallonië was goed voor het zelfvertrouwen en het is altijd leuk om te weten dat de conditie snor zit. Ik heb net nog enkele zware trainingsdagen achter de rug, dus ik hoop helemaal in orde te zijn om maandag de BinckBank Tour goed te starten. Ik kijk er alleszins naar uit!”

 

“Het doel is eindwinst, al zal het dit jaar niet makkelijk worden. De rit die ik meestal won, is weggelaten uit het parcours, waardoor het iets moeilijker wordt om een verschil te maken. Dit jaar hoef je geen goede klimmer te zijn om te kunnen winnen. Mijn grootste concurrent is het type renner dat in de massasprinten goed vooraan eindigt en een degelijke tijdrit in de benen heeft. De tijdrit en bonificatieseconden onderweg spelen dan ook een belangrijke rol in het algemene klassement. In de tijdrit dinsdag kunnen er al kleine verschillen gemaakt worden die het uiteindelijke klassement mee bepalen.”

 

timwellens M

 

 

“De laatste twee etappes zijn wel wat lastiger, maar niet zwaar genoeg om voor echt grote tijdsverschillen te zorgen. Toch zullen ze ook een rol spelen en renners met klassementsambities en een relatief minder goede sprint of tijdrit zullen daar iets ondernemen. Ook ik ga in die etappes zeker iets proberen, maar veel zal afhangen van het koersverloop.”

 

Selectie Lotto Soudal: Victor Campenaerts, Jens Debusschere, Jasper De Buyst, Frederik Frison, Nikolas Maes, Remy Mertz en Tim Wellens.

 

Rittenschema

Rit 1 Maandag 13 augustus: Heerenveen – Bolsward (177,3 km)

Rit 2 Dinsdag 14 augustus: Venray – Venray (12,7 km) (TT)

Rit 3 Woensdag 15 augustus: Aalter – Antwerpen (174,9 km)

Rit 4 Donderdag 16 augustus: Blankenberge – Ardooie (166,3 km)

Rit 5 Vrijdag 17 augustus: Sint-Pieters-Leeuw – Lanaken (204,4 km)

Rit 6 Zaterdag 18 augustus: Riemst – Sittard-Geleen (182,2 km)

Rit 7 Zondag 19 augustus: Lacs de l’Eau d’Heure - Geraardsbergen (215,6 km)

 

route bb tour 2018

S5 Box