Op 25 augustus start met de Vuelta de derde Grote Ronde van het jaar.

Het parcours van de 73ste editie van de Ronde van Spanje belooft ook dit jaar weer voor het nodige spektakel te zorgen.

Lotto Soudal reed vorig jaar een sterke Vuelta en voerde enkele indrukwekkende nummers op. Het team keerde huiswaarts met vier knappe overwinningen, waaronder twee van de Pool Tomasz Marczyński, één van de aanvalslustige Thomas De Gendt en één van Sander Armée - overigens de best geplaatste Lotto Soudal-renner in het eindklassement.

Ook deze editie staan de drie ritwinnaars van vorig jaar aan de start in Malaga: Thomas De Gendt (zesde deelname), Tomasz Marczyński (vierde deelname) en Sander Armée (vierde deelname) hopen hun ritzeges te herhalen én de andere ploeggenoten te helpen in hun jacht naar etappewinst. Tiesj Benoot (eerste deelname), Bjorg Lambrecht (eerste deelname), Maxime Monfort (achtste deelname), Tosh Van der Sande (vierde deelname) en Jelle Wallays (derde deelname) vervolledigen de selectie.

 

Sportdirecteur Mario Aerts licht de Lotto Soudal-selectie toe en hoopt met dit team opnieuw een sterke prestatie neer te zetten.

Mario Aerts, sportdirecteur Lotto Soudal: "Sander Armée won vorig jaar niet enkel een rit, maar eindigde ook op een knappe negentiende plaats in het algemeen klassement. Ook dit jaar hopen we met Sander op een plek bij de beste twintig, maar mikken we in de eerste plaats op ritwinst. Zeker in het tweede deel van de ronde zijn er enkele etappes waar hij zijn kans kan gaan. Tiesj Benoot rijdt zijn eerste Vuelta. Na zijn val in de Tour de France moest hij die ronde vroegtijdig verlaten en heeft hij zich voorbereid op de wedstrijden nadien. Hij start zonder klassementsambities en het is nog even afwachten hoe zijn vormpeil is. Er zijn verschillende etappes waarin hij mogelijks een rol kan spelen en de rit kan kleuren. Het zou mooi zijn als we met hem ook een rit kunnen winnen, maar veel hangt natuurlijk af van het wedstrijdverloop. Vorig jaar was het ideaal voor ons toen Team Sky al vrij vroeg in de ronde de leiding nam en de vluchters relatief veel kansen kregen.

 

VueltaEspana2018

 

Iedereen kent Thomas De Gendt ondertussen wel. Hij rijdt vlot een berg over, dus ook in deze Vuelta zijn er verschillende ritten waarin hij zijn kans kan gaan. Vorig jaar bewees hij zijn klimmersbenen nog maar eens door de negentiende etappe te winnen. Uiteraard is een ritzege voor Thomas ook dit jaar een doel. Thomas De Gendt en Maxime Monfort hebben het meeste deelnames aan de Vuelta binnen de selectie. Maxime heeft een ondersteunende rol, maar mag evenzeer zijn kans gaan. Vorig jaar zat hij mee in dezelfde vlucht in de etappe die Tomasz Marczyński won en versnelde hij met Jungels uit de kopgroep. Tomasz kon op die manier in het achtervolgend groepje even op adem komen en zijn krachten sparen voor de finale. Maxime was dus een belangrijke pion die dag. Met al zijn ervaring weet hij ook hoe een Grote Ronde te rijden en zijn krachten gedurende drie weken te doseren. In de laatste week, bij de iets zwaardere etappes, zie ik hem zeker iets proberen. Tomasz Marczyński is zelf ook erg gebrand op een nieuwe ritzege. Er is dit jaar een rit in Granada, zijn woonplaats, met aankomst op een redelijk lastige slotklim. Hij zal erg gemotiveerd zijn om daar iets te laten zien.

Voor Bjorg Lambrecht is het zijn eerste Grote Ronde. Hij is nog jong en heeft al een sterk seizoen achter de rug. Deze periode zijn er niet veel wedstrijden voor renners als Bjorg en met oog op het wereldkampioenschap is de Vuelta ideaal voor hem. Hij rijdt de ronde normaal niet uit en zal tien tot veertien ritten aan de start staan en proberen goede resultaten te leveren.

 

Bjorg Lambrecht wint Avenir etappe

 

Er zijn dit jaar vijf à zes etappes die waarschijnlijk eindigen in een massasprint. Voor deze etappes hebben we met Tosh Van der Sande iemand die mee kan sprinten voor de overwinning. Jelle Wallays kan hem daarbij helpen, al kan die ook in een drietal ritten meegaan met de vlucht. Natuurlijk moeten we nog even afwachten tot de definitieve deelnemerslijst bekend is. Als blijkt dat er veel sterke sprinters starten, dan zullen de vluchters niet veel kansen krijgen en is het beter om niet in de aanval te trekken. We bekijken het dag per dag. Hoe dan ook krijgen alle acht renners de kans om etappes te kleuren en die hopelijk ook te winnen."

 

Selectie Lotto Soudal: Sander Armée, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Bjorg Lambrecht, Tomasz Marczyński, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays.