Nieuws
  • Register

Vier Lotto Soudal Ladies zullen zaterdag hun opwachting maken op het WK in Innsbruck, waar ze de wegwedstrijd zullen betwisten.

Valerie Demey, Julie Van De Velde en Kelly Van den Steen vormen de helft van de zeskoppige Belgische selectie, terwijl Anabelle Dréville mee de Franse kleuren zal verdedigen.

Valerie Demey: “Deze selectie is voor mij de bekroning op een goed seizoen. Op het EK kwam ik zwaar ten val, maar nu kan ik het seizoen toch mooi afsluiten nadat ik me al heel goed voelde in de Lotto Belgium Tour. Dit is niet mijn parcours, maar ik kan werken voor het team in de lange aanloopfase en daarom heeft de bondscoach mij geselecteerd. Ik kan me heel goed positioneren in een peloton en zo kan ik onze klimsters voorin houden. Dat is een taak die ik vorige week in de Ardèche ook voor mijn rekening nam. Maar het stopt niet met de intrede op het lokaal circuit, ik zal zolang mogelijk proberen overleven. Al zal ik vooral mijn rol hebben in de aanloop naar het plaatselijk parcours. In eerste instantie zal het een afvallingswedstrijd zijn en ik denk dat de favorieten misschien zullen wachten tot de laatste passage over de klim. Hoe dan ook wordt het een lastig WK. Ik wil altijd mijn best doen. Ik zal met een goed gevoel naar huis gaan als ik mijn werk heb kunnen doen en als ik misschien iets langer kan volgen dan ik vooraf denk. Met een mooi resultaat voor de Belgen hopelijk als kers op de taart.”

Valerie’s pronostiek: 1.Amanda Spratt 2.Anna van der Breggen 3.Lucinda Brand

 

Julie Van De Velde: “Ik vind het een hele eer om voor mijn land te mogen rijden op een WK; het is een droom die uitkomt. Ik maakte nog maar twee jaar geleden de overstap van de atletiek naar het wielrennen, dus deze selectie betekent heel veel voor mij. Na La Course had ik wel gehoopt dat ik naar het WK mocht, maar in augustus liep het wat minder. Gelukkig was de bondscoach overtuigd door La Course. Ik heb het parcours zelf nog niet gezien, maar Sofie De Vuyst die het wel al verkende, heeft ons erover verteld en ik denk dat je het kan vergelijken met La Course. Dat hoop ik alvast, want die wedstrijd lag me. Het belooft in elk geval zwaar te worden. Sofie De Vuyst is goed in vorm, dus zij zal volgens mij de uitgesproken kopvrouw zijn. Wij zullen als één team achter haar staan en haar helpen zolang we kunnen. Ik zou de wedstrijd heel graag beëindigen met een goed gevoel, wetende dat ik er het maximum heb uitgehaald en de ploeg heb kunnen helpen. Een plaats is niet van belang, als ik mijn bijdrage heb kunnen leveren voor het team zal ik tevreden zijn. Hopelijk levert dat een mooie teamprestatie op.”
Julie’s pronostiek: 1.Annemiek van Vleuten 2.Anna van der Breggen 3.Ashleigh Moolman

 

Kelly Van den Steen: “Ik ben heel blij dat de bondscoach vindt dat ik mijn plaats in de selectie heb verdiend. Met de Tour de l’Ardèche hebben we een goede voorbereiding achter de rug, met veel hoogtemeters gedurende die week. Ik heb het WK-parcours enkel nog maar op papier gezien. De afstand zal de wedstrijd extra slopend maken, het gaat niet enkel om de beklimmingen. We zullen onze krachten moeten doseren, want het hoge aantal kilometers zal zeker doorwegen naar het einde toe. Het wordt een afvallingskoers, waarbij je steeds attent voorin moet rijden. Als Belgische ploeg moeten we mee zorgen dat er geen breuken ontstaan, ook niet in de afdalingen waar er vaak grote gaten worden gelaten. Ik hoop dat we met ons allen een goede dag hebben. Sofie De Vuyst is in topvorm, dat bewees ze in de Ardèche, en ik zal haar met plezier bijstaan. Voor mezelf plak ik er geen plaats op, het belangrijkste is dat ik de taak die ik krijg tot een goed einde kan brengen.”

Kelly’s pronostiek: 1.Annemiek van Vleuten 2.Kasia Niewiadoma 3.Anna van der Breggen

 

Anabelle Dréville: “Het is een eer om voor het eerst het WK bij de elite te mogen rijden voor mijn land. Ik ben heel erg blij dat ik naar Oostenrijk mag. Ik blik tevreden terug op het voorbije seizoen en dit wordt een mooie afsluiter. Ik heb net als mijn Belgische teamgenotes in de Tour de l’Ardèche de laatste hand gelegd aan mijn voorbereiding en dat is goed verlopen. Ik ben benieuwd om het WK-parcours te zien, maar het belooft alvast heel zwaar te worden. Ik verwacht een mooie wedstrijd. Ik zal na afloop blij zijn als ik mijn rol goed heb kunnen invullen. Met Frankrijk mogen we zeker een podiumplaats ambiëren.”

Anabelle’s pronostiek: 1.Annemiek van Vleuten 2.Ashleigh Moolman 3.Kasia Niewiadoma

S5 Box