Nieuws
  • Register

Lotto Soudal bevestigt de geruchten over de komst van Kevin De Weert als performance manager.

De 36-jarige ex-renner werkte drie jaar als bondscoach voor de KBWB, behaalde mooie resultaten en zet nu zijn carrière verder in de WorldTour. Voor De Weert – die in 2015 een punt zette achter zijn wielercarrière – wordt het een nieuwe uitdaging.

Sportief manager Marc Sergeant: “De komst van Kevin De Weert naar Lotto Soudal is uiteraard een versterking te noemen. We hebben de KBWB een tijd geleden in alle openheid op de hoogte gebracht van onze interesse. Iedereen die met hem gewerkt heeft de voorbije jaren, is heel lovend over zijn aanpak. Die commentaren zijn onder meer via onze renners die geselecteerd waren voor de nationale ploeg tot bij ons gekomen. Over selecties en tactiek zullen altijd verschillende meningen zijn, maar zijn manier van aanpakken, zijn communicatie en zijn resultaten waren heel positief. Kevin en ik hebben een heel uitgebreid gesprek gehad en ideeën uitgewisseld en daarna was het voor mij duidelijk dat hij voor ons de juiste versterking kan zijn.”

 

“De functie van performance manager was bij Lotto Soudal – in tegenstelling tot andere ploegen in de WorldTour – nog niet specifiek ingevuld, en dat is anno 2019 onontbeerlijk. Het gaat om een veelzijdige functie binnen het sportieve departement waarbij Kevin zal betrokken zijn bij ontwikkeling van en de zoektocht naar het perfecte materiaal, begeleiding van hoogtestages, specifiek doelen en projecten van renners. Hij zal op wedstrijden een ondersteunende rol hebben, dus niet zozeer als eerste sportdirecteur. We hebben niet de gemakkelijkste periode achter de rug, maar dat tij willen we uiteraard keren. En ik denk dat Kevin ons daar zeker kan bij helpen.”

 

Kevin De Weert: “De invulling zoals we die besproken hebben, is een operationele rol binnen de sportieve werking. Ik ga niet naar Lotto Soudal met de ambitie een bepaalde rol over te nemen, maar om een functie in te vullen die voorheen niet specifiek ingevuld werd. Als ik op de wedstrijden zal zijn, zal dit niet op het voorplan zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan en mee te helpen elk procentje te proberen benutten om het maximale uit de ploeg en de renners te halen. Dat kan zowel op technisch vlak zijn, door de opvolging van bepaalde projecten als begeleiding van bepaalde renners (hoogtestages, verkenningen,…). Ik kijk er naar uit om samen met de andere leden van de sportieve staf seizoen 2019 aan te pakken.”

“De voorbije jaren bij de KBWB waren zeer leerrijk. Ik heb de kans gekregen om op mijn eigen manier de nationale ploeg te runnen binnen het kader van de bond, en wil hen daarvoor bedanken. Ik kijk met voldoening terug op wat ik neergezet heb, maar de kans om op WorldTour-niveau aan de slag te gaan binnen de rol hierboven omschreven, wilde ik grijpen. Ik zie het als een nieuwe stap, maar wilde absoluut met dezelfde focus en drive toewerken naar dit wereldkampioenschap in Innsbruck, zonder stil te staan bij mijn overstap naar Lotto Soudal.”

S5 Box