Nieuws
  • Register

De 28-jarige Belgische topsprintster Jolien D’Hoore is de nieuwe aanwinst voor Boels-Dolmans Cycling Team!

Persbericht:

Het Boels-Dolmans Cycling Team mag met trots bekendmaken dat de Belgische topsprintster Jolien D'Hoore zich in 2019 bij het team voegt. Tijdens een persconferentie bij het Van der Valk hotel in Antwerpen op woensdag 3 oktober werd haar naam onthuld.

"Het totaalplaatje van de ploeg past perfect bij mijn visie," meldt D'Hoore over haar aanstaande overstap naar Boels-Dolmans.

De 28-jarige D'Hoore heeft al een indrukwekkend palmares. Op de weg werd ze onder andere al driemaal Belgisch kampioene, ze won drie etappes in zowel de Giro d'Italia als ook de Women's Tour, sprintte tweemaal naar de winst in de Madrid Challenge by La Vuelta en verzamelde daarnaast nog vele andere overwinningen op UCI- en Women's WorldTour-niveau.

Ook op de baan is D'Hoore niet onverdienstelijk geweest. Het aantal nationale titels is niet meer op één hand, en zelfs niet op twee handen, te tellen. Daarnaast werd ze al meerdere keren Europees kampioene. In haar beloftentijd was dat op de puntenkoers, in het omnium en op de ploegenachtervolging, bij de elite werd ze samen met Lotte Kopecky zowel Europees als wereldkampioene op de koppelkoers. Daarnaast pakte ze in Rio de Janeiro brons op het omnium bij de Olympische Spelen van 2016.

D'Hoore kwam jaren uit voor Belgische ploegen, maar maakte in 2015 de overstap naar het Britse Wiggle-High5 team, waar ze drie jaar voor reed. Na een jaar bij het Australische team Mitchelton-Scott is het nu tijd om terug te keren naar een wielerploeg uit de lage landen.

"Danny Stam heeft me gecontacteerd en na een kennismakend gesprek voelde ik het wederzijdse vertrouwen en de professionaliteit waarmee ze te werk gaan," vertelt D'Hoore over de totstandkoming van het contract. "Boels-Dolmans is al jaren dé topploeg met naam en faam in het vrouwenwielrennen, met tal van kampioenen. Om daar deel van te kunnen uitmaken is een hele eer."

"Voor 2019 moeten we als ploeg op alle domeinen kunnen meedoen voor de overwinning en ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen," blikt D'Hoore vooruit. "Ik kijk er enorm naar uit om de voorjaarskoersen in België en Nederland te betwisten met deze formatie!"

Maar ook binnen het Boels-Dolmans Cycling Team zal D'Hoore het wegwielrennen blijven combineren met de baan, net zoals haar toekomstige ploeggenoten Amy Pieters en Amalie Dideriksen.

"Ik voel me heel goed bij de combinatie baan-weg," zegt D'Hoore. "De focus ligt op de baan op de koppelkoers. Daarom staan de komende twee jaar in het teken van kwalificatie voor de koppelkoers voor Tokio 2020. Daarvoor zal ik in de winter de nodige wereldbekers rijden, gevolgd door een volledig wegseizoen."

Voor D'Hoore vormt de combinatie van beide disciplines geen belemmering en zijn ze juist complementair aan elkaar.

"Beide disciplines beïnvloeden elkaar positief, wat ten voordele komt van mijn sprint op de weg en mijn uithouding op de baan," legt D'Hoore uit. "Ook wat de koppelkoers betreft heeft Danny Stam de nodige ervaring om mij hierin bij te staan. Met andere woorden, ik heb enorm veel zin om aan dit nieuw avontuur te beginnen."

 

Foto: © 2018 Boels-Dolmans Cycling Team

S5 Box