Nieuws
  • Register

Vorige week werd het parcours van de 102de Giro d’Italia voorgesteld. De eerste Grote Ronde van het jaar start op zaterdag 11 mei 2019 in Bologna en eindigt op zondag 2 juni in Verona, telkens met een individuele tijdrit.

Er is nog een derde tijdrit in het parcours opgenomen, aan het eind van de eerste week. De sprinters krijgen zes kansen en er zijn zeven aankomsten bergop, waaronder twee aan het einde van een tijdrit.


Sportdirecteur Lotto-Soudal Bart Leysen nam het parcours al uitgebreid onder de loep.

 

“Deze Giro begint met een korte, maar pittige tijdrit. Op dat type parcours worden een heel aantal hardrijders al meteen uitgeschakeld in de strijd om de dagzege. Het zou kunnen dat een klassementsrenner die dag het roze grijpt. De klassementsrenners kunnen zich vervolgens anderhalve week gedeisd houden, want het is tot dan dat de bergritten op zich laten wachten. Voor de eerste rustdag zijn er enkele heel lange etappes gepland, boven de 200 kilometer. In tegenstelling tot andere Grote Rondes houdt de Giro daar toch aan vast. In de eerste week is het een afwisseling tussen sprintetappes en heuveletappes; te vergelijken met Tirreno-Adriatico. Daags voor de eerste rustdag is er opnieuw een tijdrit. De eerste week zullen veel renners in aanmerking komen om het roze te dragen."

 

 

grande partenza 2019

 

"Na de eerste rustdag volgen nog twee vlakke etappes en daarna kan de strijd om het eindklassement losbarsten. De zestiende etappe, die de renners over de Gavia en Mortirolo leidt, zal al beslissend zijn voor de eindzege. Ik denk niet dat het er nog om zal spannen in de afsluitende tijdrit op zondag. Het parcours van deze Giro is er een op maat van Tom Dumoulin en Chris Froome.
Wij hebben geen klassementsrenner in onze rangen en voor ons zal het zaak zijn om met een aanvallende ploeg aan de start te verschijnen. De lange etappes in de tweede en derde week kunnen in dat opzicht een opportuniteit zijn, omdat het voor de teams van de klassementsrenners moeilijk zou kunnen worden om die ritten te controleren.”

S5 Box