Nieuws
  • Register

Liefhebbers van de TransTirol BikeRallye mogen zich in 2020 bijzonder verheugen.

De enige etappewielrenwedstrijd van de Alpen zonder tijdopname vindt dit jaar namelijk twee keer plaats. In juni en september komen gemotiveerde mountainbikers en e-bikers samen om met de ervaren gidsen de speciaal voor het evenement bewegwijzerde routes in de Zuid-Tiroolse Dolomieten te verkennen. En daarbij altijd de nadruk op: plezier bij het fietsen, de natuur beleven en gezellig samenzijn.
De TransTirol BikeRallye is een enigszins speciale etappewedstrijd. Alle deelnemers krijgen een startnummer en er heerst de voor wedstrijden typische sfeer. Maar anders is dat de wedstrijd zonder enige tijdsdruk verloopt. Alles draait rond het plezier aan het fietsen, rond het beleven van de natuur en rond gezellig samenzijn. Ook een heerlijke pauze - of meerdere - in een chalet hoort er natuurlijk bij. Zo transformeert elke van de vijf tot zes etappes tot een belevenis van een hele dag onder gelijkgezinden. Opdat de genotsfactor ook werkelijk steeds behouden blijft, is er bij elk van de twee data een “Classic-” en een “Challenge”-tocht. Zo kiest iedereen de route die bij hem past. Martin Budweiser, hoofdgids van de TransTirol BikeRallye verheugt zich al op de volgende afspraak: “Het is een hechte, internationale groep die één keer per jaar samenkomt om met de mountainbike door de Alpen te rijden en daarbij plezier en avontuur te combineren. Ik sta al te popelen om er in 2020 weer bij te zijn.

 

Transtirol Small

 


In het spoor van de Kaiserjäger
Die eerste TransTirol BikeRallye 2020 vindt plaats van 28 juni tot 4 juli. In vijf etappen fietsen we daarbij door het hart van de Dolomieten die door de UNESCO uitgeroepen zijn als wereldnatuurerfgoed. Het beginpunt is zoals vorig jaar het Zuid-Tiroolse dorp Niederdorf. Van daar rijden we via Cortina d’Ampezzo, Falcade, San Martino di Castrozza en het kuuroord Levico Terme tot aan het prachtige Caldonazzomeer. Het hoogtepunt van deze tocht zijn de rotstorens van de Cinque Torri en de tocht op de Strudelkopf met uitzicht op de bekende Drei Zinnen. Heerlijke uitzichten bieden echter ook de typisch Italiaanse valleien en dorpen van de zuidelijke Dolomieten.


Hoogtepunten van de Dolomieten
Die tweede TransTirol BikeRallye 2020 vindt plaats van 13 tot 19 september. De zes etappes van deze rally lopen langs dezelfde route als vorig jaar van Niederdorf in Zuid-Tirol tot aan het prachtige Caldaromeer. Langs de route passeren de deelnemers de dorpen St. Vigil, Arabba, Moena en Deutschnofen. Hoogtepunten van de septembertocht zijn onder andere de Plätzwiese, de Armentara Wiesen, de Sellaronda en de “signature” Carezza Trail.

 

Transtirol Genieten Small


Kwaliteit zoals gewoonlijk
De deelnemers van de TransTirol BikeRallye mogen een toporganisatie verwachten door het team van FunActive Tours. Het is mogelijk je aan te sluiten bij een van de ervaren mountainbikegidsen en je door de diverse landschappen en over de verschillende trails te laten leiden of op eigen houtje op verkenning te gaan en daarbij gebruik te maken van de bewegwijzering, routebeschrijvingen en/of GPS-gegevens. Daarnaast wordt voor bagagetransfer, overnachting alsook bikeservice tijdens de tochten gezorgd. Ten slotte is er ook nog een leuk afsluitfeest met tombola.
Met zo veel fietsservices en Dolomietenhoogtepunten wordt de TransTirol BikeRallye 2020 beslist weer een onvergetelijke belevenis.

 

Inschrijven kan op www.transtirol-bikerallye.com!

 

Meer info over Mountainbike-Holidays op www.bike-holidays.com.

 

Foto's: © Wisthaler

 

Transtirol BikeRally2020 small

S5 Box