Nieuws
  • Register

Südsteiermark of Zuid-Striermarken is een absolute verborgen Oostenrijkse parel en een gouden tip die we geven aan de fietsers: klein, fijn en toch zo veelzijdig en interessant. De tochten lopen in alle windrichtingen. Van heerlijke tochten voor genieters door de wijngaarden via daguitstappen in het Stiermarkse vulkaanland tot trips in het West-Stiermarkse bergland met vele hoogtemeters. Alles is aanwezig om er een geweldige fietsvakantie van te maken. Het milde klimaat zorgt voor mediterrane flair van maart tot november.

Zo wordt na een dagje op de fiets, optimaal gezorgd voor heerlijk eten. Topwijnen, pompoenpittenolie of knapperige gebakken kip, backhendl, zijn maar enkele voorbeelden van de Stiermarkse specialiteiten. Hotel Weinlandhof met zijn ideale ligging is quasi voorbestemd voor uitstappen naar het Stierlandse vulkaanland of met meer hoogtemeters in het West-Stiermarkse bergland. Je fietsexpert is Thomas. De gastheer en wielrenner is een oude rot in het vak en toont je de mooiste wegen, verborgen hoekjes en charmante eet- en drinkgelegenheden die je je nog lang zult herinneren.

HOOGTEPUNTEN VAN DE REGIO

  • Topgravelroutes
  • Meer dan 180 wijntavernes
  • Tochten naar het naburige Slovenië

FIETSHOTEL

Hotel WEINLANDHOF****, Gamlitz - weinlandhof.at

Locatie: in de gevarieerde regio Zuid-Stiermarken, midden in Gamlitz, aan de voet van de schilderachtige wijnroute. Hier liggen fietsroutes te wachten met steeds wisselende en prachtige uitzichten achter elke bocht.

Eten en drinken: rijkelijk vitaal ontbijtbuffet, à la carte-restaurant met een voorliefde voor regionale producten en seizoensgebonden afwisseling, de passionele regionaliteit in “Rosis Naturküche” is wijd en zijd bekend en geliefd.

Voordelen:

  • Talrijke uitgewerkte tochten in alle moeilijkheidsgraden
  • Fietskelder incl. werktuigen en fietssloten

FIETSSEIZOEN

Maart – november

VERDERE HOTELS EN REGIO'S OP

roadbike-holidays.com
#myRoadbikeMoment

© Stiefkind Fotografie

S5 Box