Nieuws
  • Register

Het Warmste Peloton fietste gedurende één maand 361.222 km bij elkaar, wat negen keer rond de aarde is. De deelnemende werkgevers sponsorden de 46.945 fietsritten die hun medewerkers naar en van het werk fietsten. Dit leverde een recordbedrag op van €52.925. Alle fietsritten samen zijn goed voor een CO2-reductie van 63 ton. Sport Vlaanderen, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, het Netwerk Lokaal Sportbeleid, het Netwerk tegen Armoede en Mobiel 21 ondersteunden Bike for Life als partners.

De opbrengst gaat integraal naar ‘Een fiets voor iedereen’, het project waarmee de Fietsersbond vervoersarmoede wil aanpakken. Vrijwilligers van lokale Fietsersbond-afdelingen kunnen dankzij de projectmiddelen meedoen en eigen projecten opzetten waarmee ze kwetsbare mensen in hun buurt of gemeente aan een fiets of fietsoplossing helpen en hen ook met raad en daad bijstaan.

Vineeta Diels, Marketing Manager Bosch eBike Systems: “Als trotse hoofdsponsor van Bike for Life zijn we erg blij dat er dit jaar een recordbedrag bij elkaar is gefietst voor het project ‘Een fiets voor iedereen’. Alle deelnemers mogen fier zijn op hun prestaties, ook omdat zij opnieuw hebben laten zien hoe goed het is om dagelijks de fiets te pakken. Samen tonen we de maatschappij dat fietsen naar je werk niet alleen gezond en duurzaam is, maar ook gewoon heel leuk.”

Een fiets voor iedereen

Een fiets voor iedereen’ is geselecteerd als één van de projecten van De Warmste Week 2022. De bekende benefietcampagne op nationale radio en tv heeft dit jaar kansarmoede als thema. De Fietsersbond doet een warme oproep om bijkomende acties op te zetten ten voordele van ‘Een fiets voor iedereen’ om zo nog meer mensen in vervoersarmoede op weg te helpen met een fiets.

In oktober 2023 zal een nieuwe editie van Bike for Life plaatsvinden.

S5 Box