Nieuws
  • Register

Met de race- of gravelbikes in alle richtingen vanuit Südsteiermark

Met vaart en adrenaline gaat het over de eindeloze en verkeersarme wegen door het prachtige Südsteiermark. Het klimmen en dalen tussen wijngaarden, weiden en bospaden is net zo divers als het culinaire aanbod. Het wordt snel duidelijk: Südsteiermark is een geheime tip voor wielrenners en gravelbikers. Klein, fijn en toch divers en absoluut de moeite waard om er een weekje te gaan fietsen.

Neem een ​​portie culinair genot, gekruid met bergpanorama's en een scheutje van het veelzijdige wijnaanbod - zo presenteert de racefietsregio Südsteiermark zich. Met meer dan 2.000 km aan fietstochten en prachtige gravelbikeroutes heeft deze regio, gesitueerd in het zuiden van de Oostenrijkse deelstaat Steiermark, voor elke fietser het juiste menu. En aan het einde van de rit is een glas Südsteiermarkse wijn altijd een perfecte afsluiting.

Gravelbiken in het groene hart van Oostenrijk

Van de snelheid op de asfaltweg tot de adrenalinestoot op de grindwegen - dit zijn onze toertips voor een geweldige fietservaring in Südsteiermark:

 1 Kapla Lake Droomtour

Ontspan weg van de drukte aan het natuurlijke meer en geniet van de stilte en tank je vol met adrenaline tijdens deze afdaling die vol zit met prachtige panorama’s.

 

2 RADELIKAT ‘genieten-tocht’ door Schilcherland

De tocht doet zijn naam meer dan eer aan en voert met steile beklimmingen over verkeersarme eindeloze wegen en off-road stukken langs 14 gastronomische etablissementen waar lokale delicatessen geproefd kunnen worden.

"Beleef" het zonnige zuiden met plezier en genot op de racefiets

Fietsen over het asfalt en genieten horen in Südsteiermark onvermijdelijk bij elkaar. Op deze plezierroutes door Südsteiermark laat je je kuiten branden, terwijl je jouw smaakpapillen opvrolijkt:

1 Südsteiermark wijnroute

Deze route gaat over wijngaarden op en neer op smalle, bochtige wegen die uitzicht bieden op de bekendste wijnbouwgebieden van Südsteiermark. Geniet van de wind op je gezicht op de panoramische weg.

2 Steiermark olieroute

Hier draait alles om het groene goud van Stiermarken - pompoenpitolie. Op de themaweg ontdekken we oliemolens, herbergiers en boeren die zich met hart en ziel hebben toegewijd aan het ‘superfood van Südsteiermark‘. De route gaat constant op en neer en het voelt alsof je door een prachtig schilderij aan het fietsen bent.

Voor meer info over Südsteiermark!  of  racefietsroutes in  Südsteiermark

S5 Box