Nieuws
  • Register

Nog iets meer dan 1 week, en de tweede wereldbekercross (18 oktober) staat weer op het programma. Het decor voor de tweede wereldkbekercross is de prachtige streek rondom de Cauberg.

De Cauberg is nog steeds de bekendste berg van Nederland en staat garant voor spektakel. Wij als Belgen schuiven natuurlijk Wout Van Aert naar voor als de grote favoriet voor de overwinning. Hij zou zo meteen zijn leiderplaats in de wereldbeker nog verstevigen. We zijn we dit jaar als Belgen verwent geweest met Wout Van Aert. Wout won elke cross waaraan hij startte en neemt de rol van Sven Nys perfect over als vaandeldrager van de Belgische cross.

 

Aan de andere kant van de grens, in Nederland, beschouwt men Van der Haar als topfavoriet. Hij won de afgelopen twee edities van de Cauberg Cyclo-Cross en dus geldt Lars van der Haar ook op zondag 18 oktober als één van de favorieten in deze Nederlandse World Cup-veldrit. “Met jonge uitdager en man in vorm als Wout zal het niet eenvoudig worden om opnieuw te winnen, maar het geeft je mentaal gezien wel een oppepper dat je weet dat je in een bepaalde cross goed uit de voeten kan.”

 

Wij roepen al onze lezers dan ook op om onze landgenoten te gaan aanmoedigen daar over de grens. Het is per slot van rekening een stukje land dat eigenlijk aan België toe behoort ;).

 

De kaartverkoop voor de Cauberg Cyclo-Cross die verreden wordt op 18 oktober, is inmiddels gestart. Kaarten kunnen online én bij diverse fysieke verkooppunten gekocht worden.Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop én het kopen van een online e-ticket op:
www.caubergcyclocross.com/voorverkoop

S5 Box