Nieuws
  • Register

De zesde editie van deze duo-wedstrijd vindt plaats van 21 tot 26 februari 2016 in de Andalusische provincies Córdoba en Jaén.

 

De twee bikers van het team rijden gedurende zes dagen ritten van om en bij de 70 km en 2.000 hoogtemeters per rit. De beste mountainbikers van de wereld nemen het zo in teams tegen mekaar op. Maar de race is ook een uitdaging voor de minder competitief ingestelde bikers die willen genieten van zes dagen mountainbiken in een fantastische omgeving.

Door de UCI als een eerste klasse evenement geklasseerd, heeft de race de voorbije jaren meer dan 2.700 atleten ontvangen van 38 verschillende nationaliteiten. Onder de organisatie werden 29 marathon etappes langs de Andalusische provincies Córdoba en Jaén georganiseerd, die allemaal vlekkeloos verliepen.

 

andaluciabr

 

In de vijf jaar van zijn bestaan, heeft de Andalucía Bike Race by Shimano, de status bereikt van één van de belangrijkste mountainbike etappekoersen in de wereld, één van de beste in Europa en dé beste in Spanje.

De ritten zijn een combinatie van tracks, trails en singletracks … vele singletracks!

Ook de accommodatie is werkelijk top voor de renners. De bikers logeren in zeer goede hotels en de aankomst en vertrekruimte is voorzien van een ruime fietsstalling en -wasruimte, officiële Shimano technische dienst, restaurant, enz..

 

Op de laatste editie waren er 734 renners (367 teams) uit 29 verschillende landen. Inzendingen zijn beperkt tot 800 personen (400 paren) voor 2016 en zijn nu beschikbaar via de officiële website:

www.andaluciabikerace.com Registreer nu!

 

2688 S1GJ 02149 P2 2

 

 

S5 Box