Nieuws
  • Register

Om een organisatie op te zetten als deze van Bilbao – Bordeaux heb je een sterke ploeg nodig.

Dit is misschien wel een understatement, want naast het fietsen is Bilbao - Bordeaux ook een fantastisch cultureel evenement. De organiserende entiteiten de cyclus Urgozo Iturriko Tx bedrijf. E. de Amorebieta en de S.C.Bilbaína, hebben het geheel geïmplementeerd, zodat deze sportieve en culturele meeting een enorm succes is geworden. Wat het fietevenement betreft zijn de inschrijvingen nu reeds bijna afgesloten en is alles klaar qua infrastructuur, accommodaties en bijstand.
Het culturele programma vindt plaats op hetzelfde tijdstip als het fietsevenement en trekt ook een pak toeristen aan. Fietsers en familie kunnen dan meteen ook een pak culturele weetjes opdoen tijdens deze driedaagse.

 

Het vertrek van de eerste etappe wordt gegeven in Bilbao op donderdag 5 mei.

 

De ritten:
1. Bilbao-Donostia - 147,7Km – met 1900 HM
2. Donostia-Léon – 130Km – met 1550HM.

3. León-Bordeaux - 140Kms – 600HM

 

De aankomst in Bordeaux vindt plaats op zaterdag 7 mei in het stadion Chaban Delmas.
Deze uitzonderlijke rit is ontstaan uit een initiatief van Eskual Etxea (Baskische House) van Bordeaux in 2014, toen het in de andere richting werd gereden (Bordeaux-Bilbao). De organisatie wordt mogelijk gemaakt dorr de samenwerking en de ondersteuning van de Euregio Aquitaine-Euskadi. De stuurgroep bestaat uit de Urgozo Iturriko Tx. E. de Amorebieta, Eskual Etxea van Bordeaux, de Stage (Stadion) Bordelais ASPTT en de S.C.BILBAINA.

 

Neem voor meer informatie contact op via e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en www.bb2016.org.

 

Equipacion Bilbao Burdeos 2016 1024x807

S5 Box