Nieuws
  • Register

Lares-Waowdeals is verheugd u te kunnen meedelen dat wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong volgend jaar ons team zal vervoegen!

Thalita zal zowel in het veld als op de weg de kopvrouw worden van het team. Ze zal vanaf 1 januari 2017 onze teamkleuren verdedigen.

Het voorbije jaar was voor Thalita op zijn minst succesvol te noemen, met zowel overwinningen in het veld als op de weg. Haar grootste overwinning is natuurlijk haar wereldtitel veldrijden die ze eind januari in Heusden-Zolder veroverde. Maar ook haar nationale titel in het veldrijden en haar overwinning in de laatste rit van de Giro Rosa spreken tot de verbeelding.

 

Kopvrouw bij Lares-Waowdeals
Na 5 jaar leren en groeien bij RaboLiv vond Thalita het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ons team heeft heel wat vertrouwen in haar als renster en zal haar dan ook met plezier begeleiden om verder te groeien naar de wereldtop.

“Als kopvrouw fungeren is voor mij alsnog vrij nieuw. Vaak had ik de afgelopen jaren de rol om in het begin van de koers mijn mannetje te staan en de kopvrouwen te helpen in de koers. Lares-Waowdeals wil mij helpen om finales te gaan rijden en zelf te rijden voor de overwinning. Ik zie het als een uitdaging om in deze nieuwe ploeg veel nieuwe dingen te leren, zoals de manier van koersen als kopvrouw. Ook kijk ik er naar uit om elkaar te helpen in de koers en van elkaar te leren om op deze manier elkaar op een hoger niveau te brengen.”, aldus Thalita.

 

Doelen voor 2017
Met het veldritseizoen voor de deur beginnen Thalita haar doelen eigenlijk al over enkele weken. In het veldrijden wil ze deze winter steeds bij de eerste vijf eindigen. De hoofddoelen van het komende veldritseizoen zijn naast een medaille op het Europees kampioenschap natuurlijk ook de verlenging van zowel haar Nederlandse als Wereldtitel in januari.

Op de weg hoopt Thalita om in 2017 enkele overwinningen en meerdere top 10-plaatsen in UCI-wedstrijden te behalen. “Er zijn ook 'kleinere, minder bezette meerdaagse wedstrijden waar ik voor het eindklassement wil gaan. In meerdaagse koersen zitten regelmatig prologen of tijdritten, waar ik mijn kwaliteiten naar voren kan laten komen en hierdoor al een stap in de goede richting zet voor een goed eindklassement.”, aldus Thalita.

 

Net als dit jaar wil Thalita ook volgend jaar opnieuw voor etappewinst gaan in de Giro Rosa, aangevuld met een mooi eindklassement. Ze hoopt ook deel uit te maken van de Nederlandse selectie voor het Wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Bergen (Noorwegen).

 

Thalita de Jong klein

 

Versterking voor ons team
“Als wielerploeg zijn we vereerd met de komst van een toprenster als Thalita de Jong. Ze zal ons team naar een hoger niveau brengen en we zullen er dan ook alles aan doen om haar steevast naar de overwinning te loodsen.”, aldus Marc Bracke, sports manager Lares-Waowdeals. “We kijken dan ook reikhalzend uit naar wat 2017 zal brengen.”

 

Fiche Thalita de Jong

 

 

S5 Box