Nieuws
  • Register

Anna Kiesenhofer zal volgend jaar het Lotto Soudal Ladies team vervoegen.

De 25-jarige Oostenrijkse nam tot drie jaar geleden deel aan triatlons en duatlons, maar een blessure deed haar een nieuw pad bewandelen. In eerste instantie nam ze deel aan cyclosportieve tochten, eind vorig jaar besliste ze om de stap te zetten naar het wegwielrennen. Het voorbije seizoen reed Anna voor het Catalaanse team Frigoríficos Costa Brava – Naturalium en niet zonder succes: ze won de Beker van Spanje en een bergrit in de Ronde van de Ardèche met aankomst op de Mont Ventoux. In het eindklassement van de Ardèche eindigde ze op de tweede plaats.

Anna Kiesenhofer: “Ik ben in het wielrennen gerold nadat een blessure me meer naar de fiets deed grijpen. Ik besloot om deel te nemen aan cyclosportieve tochten. Mijn vrienden overtuigden me vervolgens om voluit voor het wielrennen te kiezen en dat deed ik ook. Vanaf dit jaar ben ik op een hoger niveau beginnen koersen. Met mijn Spaanse team startten we in nationale wedstrijden, maar ik reed ook de Ronde van de Ardèche.”

“Ik heb dit seizoen een aantal mooie resultaten neergezet. Mijn vermogensmeter gaf mooie cijfers aan tijdens het rijden, maar wanneer je in een peloton terechtkomt, is het toch intimiderend met die rensters rondom jou die meer ervaring hebben. Op papier leek het dus alsof ik tot mooie prestaties in staat moest zijn, maar dat omzetten in de praktijk was niet evident. Ik kon niet geloven dat ik de etappe naar de Mont Ventoux won tijdens de Ronde van de Ardèche. Dat was een ongelooflijk moment.”

 

podium na de mt ventoux

 

“Ik ontdekte de liefde voor het klimmen tijdens het rijden van cyclosportieve tochten en lange trainingen in de bergen. Volgend seizoen wil ik goed presteren in de zwaardere wedstrijden. Tijdrijden vind ik ook leuk. Het is een eerlijke discipline waarin je helemaal op jezelf aangewezen bent. Met mijn klimmerscapaciteiten en tijdritcapaciteiten moet ik in de toekomst in staat zijn goed te scoren in rittenkoersen, zoals ik dit jaar reeds deed in de Ardèche.”

“Ik wil ook alles leren van de andere aspecten van het wielrennen. Bij Lotto Soudal zal dat zeker lukken, met de ervaring die er is binnen de ploeg. Ik kijk er ook naar uit om in België te koersen. De Waalse Pijl zou goed moeten aansluiten bij mijn profiel. Ik ben zeker dat ik me bij Lotto Soudal verder zal kunnen ontwikkelen volgend jaar.”

S5 Box