Nieuws
  • Register

Voor de eerste keer in de historie heeft de Vuelta a San Juan een 2.1 status gekregen, waardoor World Tour teams mogen starten.

Quick-Step Floors Cycling Team is een van de deelnemende ploegen in de Argentijnse koers die van 23 tot en met 29 januari op de wielerkalender staat.

Vijf van de zeven etappes zijn op maat gemaakt voor de sprinters. Ook komen de tijdrijders en klimmers aan hun trekken. Een vlakke tijdrit over 11,9 kilometer zorgt vermoedelijk voor de eerste gaten in het klassement. De rit naar Alto Colorado brengt de beslissing voor het klassement.

 

Tom Boonen maakt zijn seizoendebuut in San Juan. “Ik ben het seizoen al vaker begonnen in Argentinië. Vorig jaar lukte dat niet door mijn valpartij in Abu Dhabi het jaar er voor. Argentinië is een van de beste plekken om het seizoen op gang te brengen door de fijne temperaturen, goede wegen en toeschouwers. Het parcours is ook in balans, ik kijk er naar uit om te koersen in San Juan”, aldus Boonen.

 

Boonen action small

 

In Zuid-Amerika krijgen Boonen gezelschap van Fernando Gaviria, Rémi Cavagna, Tim Declercq, Maximiliano Richeze en Pieter Serry.

“We kunnen niet wachten om naar San Juan te gaan en dit deel van Argentinië te ontdekken. We hebben ons altijd thuis gevoeld en hopen dat we mooie momenten beleven hier. Onze ploeg is sterk en we willen zeker een rit winnen met Fernando”, zegt sportdirecteur Davide Bramati.

 

Photo credit: ©BrakeThrough Media

S5 Box