Nieuws
  • Register

De enige Nederlandse World Tour koers is toe aan de 52e editie. Dit jaar tekende de organisatie een aangepaste finale uit.

De Amstel Gold Race opent de Ardense wielerweek. De 261 kilometer lange koers start in Maastricht en finisht in Berg en Terblijt. Onderweg krijgen de renners 35 korte en steile heuvels voorgeschoteld in combinatie met smalle en bochtige wegen.

De nieuwigheid zit dit jaar in de finale. De vierde beklimming van de Cauberg (800 meter, 6.5%) werd geschrapt, waardoor de Bemelerberg (900 meter, 4,5% gemiddeld) de laatste klim wordt. Hierdoor wordt de dynamiek in de finale waarschijnlijk flink anders. Bij een gesloten koers hebben meer renners kans op de zege in de slotfase, maar op hetzelfde moment kan een aanval van ver ook slagen.

 

 

AmstelGold winnaars Small

 

 

Voor Philippe Gilbert kent de Amstel Gold Race geen geheimen. De Belgisch kampioen won de koers driemaal (2010, 2011, 2014) en werd wereldkampioen op een gelijkaardig parcours. De Quick-Step Floors renner wil zich tonen in de 52e editie.

 

Gianluca Brambilla, Dries Devenyns, Bob Jungels, Daniel Martin, Maximilian Schachmann, Zdenek Stybar en Petr Vakoc vormen de rest van de Quick-Step Floors selectie voor de Amstel Gold Race.

S5 Box